hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalova Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 13 bin 200 TL oldu

    Yalova Belediyesinde en düşük işçi maaşı 13 bin 200 TL oldu
    expand

    Yalova Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 13 bin 200 TL oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür YILDIZ/YALOVA-DHA)-YALOVA Belediyesi bünyesinde yer alan Personel A.Ş. çalışanlarını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, Yalova Belediyesi ile Hak İş Sendikası arasında imzalandı. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, en düşük işçi maaşının 13 bin 200 TL olduğunu duyurdu. Personeli sevindiren haberi sosyal medya hesaplarından paylaşan Tutuk, “Belediyemizde en düşük işçi maaşı net 13 bin 200 TL oldu" dedi.

    Yalova Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına zam yapıldı. Son düzenleme ile en düşük işçi maaşı 13 bin 200 TL oldu. Sendika temsilcilerinin de katılımıyla yapılan  son toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, emekleri paha biçilmez olan çalışanları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.  Görüşmelerin, güzel bir şekilde sonuçlandığını belirten Belediye Başkan Vekili Tutuk, “Biz üzerimize düşeni yaptık. Masadan her iki taraf da mutlu kalktı. Çalışma arkadaşlarımızın huzuru ve refahı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

    Açıklamasında, “Yalova’mızı güzelleştirmek için hizmet üretiyoruz" diyen Tutuk, "Hizmet üretirken bunda emeği olan çalışanlarımızın da hak ettiğini alabilmesi için belediye yönetimi olarak elimizi taşın altına koyduk. 'Biz bir aileyiz' dedik ve çalışma arkadaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Toplu İş Sözleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

    ORTALAMA ZAM YÜZDE 62.5 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

    İmzalanan Toplu İş Sözleşmesiyle birlikte işçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 45 oranında zam yapılarak, en düşük işçi yevmiyesi günlük 377 TL’ye çıkartıldı. İşçilerin almış olduğu sosyal haklara da yüzde 30 ile 450 oranında artış geldi. Yevmiye ve sosyal haklar birlikte olmak üzere ortalama işçi maaşlarına yüzde 62,5 zam yapılmış oldu. İmzalanan sözleşmeyle birlikte daha önce 8 bin 140 TL olan en düşük işçi maaşı, 13 bin 200 TL’ye çıkmış oldu. Sözleşmede, Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 2’şer bin TL, Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 3’er bin TL ödeme yapılmasına da karar verildi. (DHA)

     

    (FOTOĞRAFLI)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow