hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalova Belediyesi’nin depremzedelere desteği sürüyor

    Yalova Belediyesi’nin depremzedelere desteği sürüyor
    expand

    Yalova Belediyesi’nin depremzedelere desteği sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)-YALOVA Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından deprem bölgesine yardımlarını sürdürürken, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için de seferber oldu. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, kentteki KYK Yurtlarına yerleştirilen depremzede ailelerin çocukları için, oyun odası hazırlanması talimatı da verdi. 
    Yalova Belediyesi ekipleri, yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki kurtarma ve yardım çalışmalarında yer alırken, oluşturulan yardım toplama merkezinde toplanan ihtiyaç malzemeleri de TIR'larla bölgeye gönderildi. Kamu ve özel sektörle birlikte 42 vinci de bölgeye gönderen Yalova Belediyesi, bünyesinde bulunan Yalova Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (YASMEK) ile de depremzedeler için kışlık kıyafet üretimi yapıyor. Kente gelen depremzedeler ise açılan sosyal marketten tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Çalışmaların içerisinde yer alan belediye personeline, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlara teşekkür eden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yaralarımızı birlikte saracağımıza olan inançlarıyla bu dayanışmaya destek veren tüm hemşehrilerime kalpten teşekkür ediyorum. Yalova Belediyesi ve bu acıyı bilenler olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi. 
    Yalova'da bulunan 4 bin 382 kişi kapasiteli KYK Yurtlarına şu ana kadar 98 depremzedenin yerleştirildiğini söyleyen Tutuk, eşi Gökçen Tutuk ile birlikte, Dilşad Hatun Kız Yurdu’nda kalan depremzedeleri de ziyaret etti. Depremzede vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve el birliğiyle bu felaketin üstesinden gelineceğini vurgulayan Tutuk, “Geçici süreliğine sizleri burada misafir edeceğiz. Tüm ihtiyaçlarınız karşılanacak. Bizler bu acıyı daha önce yaşadık. Sizleri en iyi biz anlıyoruz. Devlet-millet el birliğiyle bunun da üstesinden geleceğiz” diye konuştu. 
    DEPREMZEDE ÇOCUKLARA OYUN ODASI VE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
    Mustafa Tutuk, KYK yurdunda çocukların oyun oynayabilecekleri bir oda hazırlanması talimatını da verdi. Hazırlanan oda, deprem bölgesinden Yalova’ya gelen afetzede ailelerin çocuklarının kullanımına açıldı.
    Öte yandan depreme Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yakalanan ve evleri büyük hasar aldığı için Yalova’da KYK yurduna yerleştirilen depremzede kardeşler Arden ve Etka’ya, Mustafa Tutuk ve eşi Gökşen Tutuk, doğum günü sürprizi yaptı. Ayşe ve Aydın Apak çiftinin çocukları 3 yaşındaki Arden ve 5 yaşındaki Etka’nın yanı sıra yurtta misafir edilen depremzede çocuklarla bir araya gelen Tutuk çifti, çocuklara burada çeşitli hediyeler verdi.
    Tutuk, çocuklarla vakit geçirmesinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç ile birlikte depremzedelerin vakit geçirecekleri yurt yemekhanesi ve kantini ile hayırseverlerden temin edilen ürünlerin yer aldığı odaları da gezerek bilgi aldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow