hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalova’da Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 82’ye ulaştı

    Yalova’da Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 82’ye ulaştı
    expand

    Yalova’da Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 82’ye ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı sahasında incelemelerde bulundu. Tutuk, son dönemdeki yağışların ardından barajda su seviyesinin yüzde 82’lere ulaştığını bildirdi.
    Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı İsmail Demir ile birlikte kentin tek içme suyu kaynağı olan Gökçe Barajı’nda incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Tutuk, son dönemdeki yağışların ardından barajdaki su seviyesinin yüzde 82’lere ulaştığını belirterek, vatandaşlara tasarrufu elden bırakmama çağrısında bulundu.
    YÜZDE 9 SEVİYESİNE KADAR DÜŞMÜŞTÜ
    Geçtiğimiz aylarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle barajın yüzde 9 seviyelerine kadar düştüğünü hatırlatan Başkan Tutuk, şu anki su seviyesi ile hiç yağış olmasa bile Yalova’nın yaz aylarına kadar su ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi. Başkan Tutuk, “Barajımızdaki su seviyesi Ocak ayında yüzde 9’lara kadar düşmüştü ve ciddi su kesintileriyle karşı karşıya kalabilirdik. Şubat ayında yağan kar ve ardından havaların yağışlı gitmesiyle şu an barajımız yüzde 82 seviyesine geldi. Zaten barajımızı yüzde 90 seviyelerinde tamamen dolmuş kabul ediyoruz. Şu an önümüzdeki yazla ilgili kuraklık tehlikemizi atlatmış durumundayız ama bilindiği üzere su hayattır. Tasarrufu elden bırakmamalıyız. Yalova son zamanların en kurak  dönemini yaşıyor. Bu nedenle biz halkımıza tasarrufu elden bırakmayalım diyoruz” şeklinde konuştu.
    GÖKÇE-2 YATIRIM PLANLARINA ALINDI
    Yalova’ya ikinci bir barajın yapılacağını da söyleyen Başkan Tutuk, bunun 5 yıllık yatırım planlarına alındığını belirtti. Tutuk, “Yalova’nın nüfusu yazın 1 milyonu aşıyor. Dolayısıyla bizim mevcut barajımız yeterli gelmiyor. Devletimiz tarafından yapılacak olan ‘Gökçe-2’ barajı 5 yıllık yatırım planlarına alındı. Mevcut barajımız 30 milyon metreküp kapasiteli. Yeni yapılacak barajımız da 25 milyon metreküp kapasiteli olacak. Tamamlandığında Yalova’mızın uzun bir süre suyla ilgili sıkıntısı kalmayacak” dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow