hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çaycuma'da başkan Kantarcı mazbatasını aldı

    Çaycumada başkan Kantarcı mazbatasını aldı
    expand

    Çaycuma'da başkan Kantarcı mazbatasını aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, yüzde 57 oyla seçimi kazanan mevcut başkan CHP'li Bülent Kantarcı mazbatasını aldı.
    31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde CHP'den tekrar aday olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yüzde 57, en yakın rakibi AK Parti adayı Ahmet Güral Karayılmaz ise yüzde 38 oy aldı. İkinci kez Çaycuma Belediye Başkanı seçilen Bülent Kantarcı, ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldı. Kantarcı'ya Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, 22-23’ncü dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda  vatandaş eşlik etti. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından belediyeye geçen başkan Kantarcı, personel tarafından çiçekle karşılandı.
    Başkan Kantarcı, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Çaycuma'yı dünyaya örnek bir ilçe yapmak istediğini söyleyerek, "Demokrasiyi bize ilkokuldan itibaren öğrettiler. 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde biz demokraside ne kadar mesafe aldık? Bu gerçekten su götürür, tartışma götürür bir konu. Siz değerli Çaycumalılar demokrasinin en güzel örneğini geçmişte de bugünde gösterdiniz. Kırmadan dökmeden, sizleri idare ederek kadroyu başa getirmenin  ve hesap vermenin yolu budur. Beş yılın hesabını verdik.  Vermememiz gereken hesapları sordular, onları da verdik. Seçim ortamlarında istenemeyen konuşmalar olabiliyor. Vandalların ve ruh hastalarının haricinde geçmişte olan bütün konularla ilgili beyaz sayfa açmaya hazırım. Biz birbirimizin düşmanı değiliz. Dünyaya örnek olma yolunda ilerliyoruz.  Bunu birlikte yapabiliriz. Bunları söylerken bana ‘diktatör’ diyorlar. Ben eski Kantarcı’yı kendimi rakip ilan ettim. Kibirli bir tarafı varsa da o tarafı bu dönem yontmuş olacağız. Dirayetli, kararlı, prensipli olmak, kurumsal bir yapı için hareket etmek, işbirliği, paylaşım benim ilkelerim. " dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow