hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GMİS Genel Başkanı Yeşil: Toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirmek istiyoruz

    GMİS Genel Başkanı Yeşil: Toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirmek istiyoruz
    expand

    GMİS Genel Başkanı Yeşil: Toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirmek istiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- GENEL Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK, MTA ve özel sektörde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumlarını yaptıklarını ifade ederek, "Biz sendika olarak uzun yıllardır örgütlü olduğumuz kurumların ve ülkemizin gerçeklerini biliyoruz. Onun için gerçekçi tekliflerde bulunduk ve toplu sözleşme görüşmelerini masa başında bitirmek istiyoruz." dedi.

    GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, genel başkan Hakan Yeşil başkanlığında toplandı. Toplantıya, genel başkan yardımcısı İsa Mutlu, genel sekreter Hüseyin Kolçak, genel mali sekreter Volkan Yıldız, genel teşkilatlandırma ve eğitim sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri, MTA Şube Başkan ve yöneticileri katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi konuşan Yeşil, her zaman olduğu gibi, maden işçisinin haklarını korumak ve geliştirmek adına her şart altında mücadeleye hazır olduklarını söyledi.  GMİS yeni yönetim kurulunun ilk başkanlar kurulu toplantısını yaptıklarını ifade eden Yeşil, TTK, MTA ve özel sektörde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumlarını yaptıkları ifade etti. Görüşmelerin devam ettiğini anlatan Yeşil, şöyle dedi:

    "Kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, işveren adına hükümet, Türk-İş bünyesinde oluşturulan ve bizim de içinde yer aldığımız Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu’na bir ücret teklifi sunuyor. Bu teklifi tüm sendikalar kendi açılarından değerlendiriyorlar. Henüz bu aşamaya gelmedik. Diğer maddeler üzerinde görüşüyoruz. Biz sendika olarak uzun yıllardır örgütlü olduğumuz kurumların ve ülkemizin gerçeklerini biliyoruz. Onun için gerçekçi tekliflerde bulunduk ve toplu sözleşme görüşmelerini masa başında bitirmek istiyoruz. Ancak biz her zaman olduğu gibi, üyelerimizin haklarını korumak ve geliştirmek adına her şart altında mücadeleye de hazırız."

    TTK'YA İŞÇİ ALIMLARINA İLÇELERE GÖRE KONTEJAN TALEBİ
    Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacak bin işçi için yapılan kuranın ardından işlemlerin devam ettiğini belirtti. Bin işçinin bu ay içinde iş başı yapmasını beklediklerini söyleyen Yeşil, "Diğer yandan sözü verilen 500 arkadaşımızın alımına da bu ay içinde başlanacağı açıklandı. Yeni işçi alımları yapılırken, kura çekiminde ilçe nüfusları göz önüne alınarak kontenjan belirlenmelidir. Biz bu sayının arttırılması için de girişimlerde bulunuyoruz. Çünkü işçi alınacağının açıklandığı günden bugüne yaklaşık 900 arkadaşımız emekli oldu. Emeklilikler nedeniyle TTK durma noktasına geldi. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, TTK’nın norm kadroyla ve tam kapasite çalışacak şekilde planlanmasını ve TTK Genel Müdürlüğüne işçi alımı konusunda yetki verilmesini istiyoruz." dedi. Yeşil, yaklaşan 1 Mayıs'ı emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak'ta kutlama kararı aldıklarını söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow