hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer Sanat Parkı açıldı

    Nilüfer Sanat Parkı açıldı
    expand
    KAYNAK DHA

    BOLU’da, Türkiye’nin ilk ve tek Nilüfer Sanat Parkı düzenlenen törenle açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU’da, Türkiye’nin ilk ve tek Nilüfer Sanat Parkı düzenlenen törenle açıldı.

    Alpagutbey Mahallesi’nde inşa edilen proje parkında, nilüfer ve minyatür bonsai ağaçları yetiştiriliyor. 7 bin 300 metrekarelik alanda kurulu parkta her biri 290 metrekare büyüklüğünde 4 nilüfer havuzu, bonsai eğitim ve üretim serası, sanat evi, kütüphane, kuş yuvaları ve endemik balık yetiştirme havuzları bulunuyor. Projenin başlangıcında 200 çeşit nilüferin getirildiği sanat parkında, çiçeklerden 140 çeşidi Bolu iklimine uyum sağlayabildi. Yetiştirilen çiçeklerden 54 çeşidi, Bolu'nun gözde turizm merkezlerinden birisi olan Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan göle dikildi. 2016 yılı Kasım ayında yapımına başlanan Türkiye’nin ilk ve tek nilüfer parkında, nilüferlerin yanı sıra, Bolu iklimine uygun ağaçlar da bonsai sanatı formunda yetiştiriliyor. Parkta 100 metrekarelik bir alanda, minyatürleştirilmiş ağaçlar, bu bitkilerin yetiştirilmesi için seralar ve kurs alanları bulunuyor. Bonsai ağaç sanatının meraklılarının İstanbul ve Japonya’dan gelecek ustalar sayesinde hem bu sanatın inceliklerini öğrenmesi, hem de üretim yapılması hedefleniyor. Çok sayıda çiçek ve ağaca ev sahipliği yapan parkta minyatürleştirilmiş 500 yaşındaki bir zeytin ağacı, 400 yaşında bir anıt meşe, kuş yuva ve yemlikleri ile endemik alabalık yetiştirme havuzu da bulunuyor.

    Parkın açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Nilüfer Sanat Parkı’nın genişleyeceğini belirterek, "Bu parkın asıl sahibi Belgin Özer. Arkasın da bulunan yeşilliklerde ona ait. Gelecekte 500 çeşit nilüferin yetişeceği bu alan yetmeyecek. Parkın arkasında bulunan yeşil alanları da inşallah Bolu'ya bağışlayacak" dedi.

    Nilüferleri Bolu Belediyesi’ne bağışlayan Hüseyin Usta ise, "Nilüfer çiçeği suyla birlikte olduğu için, suyun güzelliği, nilüferin güzelliği bu çiçeğin yetiştiriciliğinin gereği oluyor. Bu yönden gittikçe meraklarım arttı. Şimdi 513 çeşide sahibiz. buraya 104 çeşit geldi. Daha 4’te birini getirmiş durumdayız. İnşallah sayıları artar. Zaman içerisinde 513 çeşidini burada bulundurabileceğiz." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından park, yapılan kurdele kesimiyle vatandaşların hizmetine açıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow