hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre ve Hakkari'de izinsiz gösteriler

    Cizre ve Hakkaride izinsiz gösteriler
    expand

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Hakkari'de izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahalede bulundu. İzmir'de de BDP İl Başkanı basın açıklaması yaptı.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturmayı protesto etmek amacıyla Cizre'de dün başlayan izinsiz gösteriler bugün de sürüyor.

    İdil caddesi üzerinde toplanan ve uyarılara rağmen terör örgütü lehinde slogan ile taş atan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan grubun eylemi yer devam ediyor.

    Öte yandan, Cizre'de bazı esnafın kepenk kapattığı gözlendi.

    Hakkari:
    Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik operasyonlar, Hakkari'de protesto edildi.

    Hakkari'nin Yenimahalle, Kıran ve Keklikpınar mahallelerinde bir araya gelen, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yüzleri maskeli gruplar yola barikat kurarak terör örgütü lehine slogan attı. Polise taşla saldıran gruba, basınçlı su, biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale edildi.

    Öte yandan Yüksekova ilçesinde sona eren izinsiz gösterilerde polis, 4 göstericiyi gözaltına aldı.

    İzmir
    :
    BDP İzmir İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer, KCK operasyonunu eleştiren slogan atarak pankart açtılar. Partinin İl Başkanı Ahmet Demiroğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, "Kan kanla temizlenmez, çiçekler gözyaşı ile sulanmaz" diye konuştu.

    Her milliyetten ve inançtan bireyler ile toplulukların yaşam hakkını ayrımsız olarak kabullenmenin gerektiğini belirten Demiroğlu, soruna demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerlerle yaklaşmanın, barışın temeli olduğunu belirtti.

    Demiroğlu, siyasal alanda ortak bir kimlik, hukuksal alanda eşitlik ve kültürel alanda çok kültürlülük oluşturulması gerektiğini, böylece toplumsal barışı sağlamanın mümkün olabileceğini savundu.

    Gazetecilerin, "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü konuşması" ile ilgili sorusunu cevaplayan Demiroğlu, Baydemir'in o sözleri "fevri ve duygusal" davranarak söylediğini ifade etti. Kısa süre oturma eylemi yapan partililer, daha sonra dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow