hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güneş: "Önce Beşiktaş sonra kupa"

    Güneş: Önce Beşiktaş sonra kupa
    expand

    Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, ligde Beşiktaş ile oynayacakları maçın kendileri için önemli olduğunu belirterek, "önce Beşiktaş maçını kazanmalıyız. Ardından kupa maçına odaklanacağız" diye konuştu.

    Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında Cumartesi akşamı Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor İstanbul'a geldi.

    Sakatlığı devam eden İbrahima Yattara dışında tüm futbolcuların yer aldığı kafileyi, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir grup taraftar sloganlar atarak karşıladı.

    Teknik direktör Şenol Güneş'e çiçek veren, futbolcularla da fotoğraf çekilen taraftarlar, uzun süre alandan ayrılmadı.

    Güneş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "derbi maçların önemi her zaman farklı olmuştur. Burada taraftarlarımıza çok güzel bir galibiyet hediye etmek istiyoruz" dedi.

    Deneyimli teknik adam, "önce Beşiktaş maçına odaklandık, ardından da kupa maçına odaklanacağız. Bu nedenle Beşiktaş maçını tamamlamadan kupa maçıyla ilgili bir şey söylemek pek doğru olmaz. Her iki maça da ayrı ayrı bakıyoruz. Bu maçla birlikte ilk beşteki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

    Trabzonspor'da altı eksik

    Bordo-mavililerde Engin kırmızı kart, Gabric ve Ömer Aysan ise sarı kart cezalısı olduğu için Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

    Sakatlıkları devam eden Yattara ve Tayfun ile birlikte, hafta içerisinde takımdan ayrı olarak çalışan Ferhat'ın da zorlu karşılaşmada görev yapamayacağı açıklandı.

    İlk 11'ini oluşturmakta sıkıntı çeken Güneş, farklı bir kadroyla sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Teofilo'yu 11'de görevlendirmeyi düşünen tecrübeli teknik adam orta sahada Colman'a önemli sorumluluklar yükleyecek. Tecrübeli teknik adamın Arjantinli oyuncudan hücuma daha çok katkı yapmasını istediği öğrenildi.

    Onur: "Hedefim gol yememek"

    Trabzonspor'un genç file bekçisi Onur Recep Kıvrak, Beşiktaş maçında kalesini gole kapamak için elinden geleni yapacağını söyledi.

    Onur, hocasının görev vermesi durumunda kendisini en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, "hedefim Beşiktaş maçında gol yememek. Bunda takım arkadaşlarımın da katkısı olacaktır. Hiçbir futbolcu tek başına bir takımı kurtaramaz. Biz de ligin takım olarak en iyi futbolunu oynayan ekiplerden bir tanesiyiz. Bu maçlarda gol yemediğiniz takdirde hem kendinize olan güveniniz, hem de camianın size olan güveni artıyor" dedi.

    Trabzonspor'un Beşiktaş maçına Onur, Serkan, Giray, Song, Cale, Burak, Selçuk, Colman, Teofilo, Alanzinho, Umut 11'i ile çıkması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow