hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Hayvan katliamına dur' mitingi

    Hayvan katliamına dur mitingi
    expand

    Hayvan hakları savunucuları Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir miting düzenleyerek, hayvan katliamlarını protesto etti. Mitinge, çeşitli kentlerden gelen hayvan hakları savunucularının yanı sıra Ediz Hun, Yonca Evcimik, Pakize Suda gibi ünlüler isimler de katıldı.

    DOĞÇEV (Doğa ve Çevreyi Koruma, Yaşatma Derneği) Genel Başkanı Behiye Eryılmaz, mitingin başlangıcında yaptığı konuşmada, hayvan haklarının korunmasına yönelik çıkarılan yasanın 'işlevsel' olmadığını söyledi.
     
    Yasanın, yönetmeliklerle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Eryılmaz, belediyelerin de hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.
     
    "Sesinizi duyurmak için Brüksel'e gitmeniz gerek"
     
    Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ise kendisinin de bir köpeği olduğunu belirterek, "ben de köpeğimi evladım gibi seviyorum. Ama sözümüzü kimse dinlemiyor. Eğer sesinizi duyurmak istiyorsanız ya Brüksel'e ya da IMF'nin ABD bürosuna gidip oradan talimat verdireceksiniz'' diye konuştu.
     
    Sinema sanatçısı Ediz Hun da konuşmasında, hayvanların toplumsal yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayarak, ''hayvanlarla ortak yaşam biçimi geliştirme bilincinin yerleştirilmesi gerekiyor'' dedi.

    Hayvan hakları savunucuları köpek katliamlarından yansıyan görüntülerin dövizlerini taşıdı 

    Sanatçılar Yonca Evcimik, Pakize Suda ile gazeteci Bekir Coşkun da birer konuşma yaparak duygularını dile getirdi.

    Brigitte Bardot mesaj gönderdi
     
    Konuşmaların ardından ünlü sinema sanatçısı ve hayvan hakları savunucusunun Brigitte Bardot'nun ve PETA Vakfı temsilcilerinin mesajları okundu.
     
    Hayvan hakları savunucusu miting boyunca 'sevgi şiddeti önler', 'vurulduk, öldürüldük, yüzüldük, yine de size olan sevgimiz tükenmedi', 'belediyeler katil olmayın' yazılı dövizler taşıdı.
     
    Miting sırasında okunan şiirler dolayısıyla bazı hayvan severlerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 
     
    Türkiye Jokey Kulübü Apranti Eğitim Merkezi öğrencilerinin midilli atlarıyla katıldıkları mitinge, hayvan haklarını savunan bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow