Lionel Richie'den İstanbul'da ilk konser

Ünlü şarkıcı Lionel Richie, İstanbul Arena'da hayranlarıyla buluştu. Richie " bu Türkiye'ye ilk gelişim ama kesinlikle son olmayacak" dedi.
İstanbullu müzikseveler Lionel Richie'yi ilk kez sahnede izledi, şarkılarına eşlik etti.
'Lady', 'Endless Love' ve 'Hello' gibi hit parçalarını seslendiren Lionel Richie, sempatik hareketleri ve dansıyla izleyicilerden büyük alkış aldı.
Konser bir saat geç başladı. Richie gecikmenin nedenini Türk yemeklerine bağladı.
1949 Alabama doğumlu sanatçı, 1968'de, 70'lerin en popüler soul grubu olacak Commodores'in baş vokalist ve saksafonisti olarak başladığı müzik hayatına gruptan ayrıldıktan sonra solo olarak çalışmaya başladı ve 80"li yıllara damgasını vurdu.
1980'de yazdığı Kenny Rogers'ın seslendirdiği 'Lady' listelerde 1 numara oldu,1981'de Diana Ross ile 'Endless Love' filminin müziği için yaptığı düetle kendinden söz ettirdi.
1982'de ilk solo albümü ve hit parçası 'Truly' bir soul klasiği olarak tarihe geçti, 1983'de çıkardığı 'Can't Slow Down' ile ise uluslararası bir yıldız olduğunu kanıtladı .
Richie, yılın en iyi albümü, 2 Grammy ödülü ve 15 milyondan fazla satış rakamına sahip.
Richie, 1985'te 'We are the World' ile çok ses getirdi ve yılın şarkısı Grammy ödülünü kazandı.