hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA Global Games başlıyor

    NBA Global Games başlıyor
    expand

    2015-2016 NBA Global Games, beş uluslararası sezon öncesi maçla başlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplamda 6 NBA takımı 6 ülkede 7 şehirde 7 maç yapacak ve lig dünya çapındaki taraftarlara NBA tecrübesini yaşatacak. 

    17 kez NBA Şampiyonu olan; Marcus Smart’lı Boston Celtics, 2015-2016 NBA Global Games’te 6 Ekim’de üç kez Euroleague ve 26 kez İtalya Ligi Şampiyonu olan Olimpia Milano ile Milan’da Mediolanum Forum’da karşı karşıya gelecek. Celtics 9 kez Euroleage ve 32 kez İspanya Ligi Şampiyonu olan Real Madrid ile Madrid’deki Barclaycard Center’da 8 Ekim’de karşı karşıya geldiğinde basketbol tarihindeki en çok ödül kazanan iki ekip karşılaşmış olacak.

    Beş kez All-Star olan Blake Griffin ve sekiz kez All-Star olan Chris Paul tarafından yönetilen L.A. Clippers ile Kemba Walkerlı Charlotte Hornets, 11 Ekim’de NBA’in ilk maçını Çin’in Şenzen şehrinde Şenzen Universiade Center’da oynayacak ve akabinde 14 Ekim’de Şangay’daki Mercedes-Benz Arena’da rövanş maçı oynayacak. NBA, 2015 NBA Global Games Çin’den sonra 2004’ten beri Greater Çin’de toplam 20 maç yapmış olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Victor Oladipolu Orlando Magic Brezilya Pro-Basketbol Turnuvası’nın (Novo Basquete Brasil - NBB) mevcut şampiyonu Flamengo ile Rio de Janeiro’daki HSBC Arena’da 17 Ekim’de karşılaşacak ve böylece lig üst üste 3 yıl Brezilya’da bir Global Games maçı oynamış olacak.

    2015-16 NBA Global Games iki sezon maçıyla sonlanacak: Celtics ve 2015 All-Star’ı DeMarcus Cousins tarafından yönetilen Sacramento Kings 3 Aralık’ta Meksiko’daki Mexico City Arena’da karşı karşıya gelecek. 2015 All-Star’ı Kyle Lowry tarafından yönetilen Toronto Raptors ve Magic 14 Ocak’ta Londra’daki The O2’da karşı karşıya gelecek.

    Sezon öncesi NBA Global Games NBA TV ve NBA LEAGUE PASS International’da canlı olarak yayınlanarak dünya çapında 200 ülkeden ve bölgeden fazla yerdeki taraftarlara ulaşacak.

    30’dan fazla pazarlama ve reklam ortağı sezon öncesi NBA Global Games’i destekleyecek. Bunlara tanıtım ortakları BBVA (Madrid), Oi (Rio) ve Master Kong’un (Şenzen ve Şangay) yanı sıra 47 televizyon, radyo ve dijital ortak da dahil olacak.

    Sezon öncesi NBA Global Games tarafından yerel toplulukları olumlu olarak etkilemek için tasarlanmış beş adet “NBA Cares” etkinliğini de içeriyor. Celtics 3 Ekim’de Milan’da Jr. NBA Engelli Olimpiyatları Kliniği’ne ve 7 Ekim’de de Madrid’de BBVA Compass ile ortaklık dahilinde NBA Cares Engelli Olimpiyatları Birleşik Basketbol Kliniği’ne ev sahipliği yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 Ekim’de Hornets Master Kong, Dongfeng Nissan ve SAP ile ortaklık dahilinde Şenzen’deki Jialian Okulu’nda NBA Önemsiyor Öğrenme ve Oyun Merkezi kurulmasına yardımcı olacak. 12 Ekim’de Clippers Master Kong, Dongfeng Nissan ve Şangay Spor Ofisi ile ortaklık dahilinde Şangay’da 60 genç için NBA Cares Basketbol Kliniği’ne ev sahipliği yapacak.

    15 Ekim’de Rio de Janeiro’da Magic ve Flamengolu oyuncular Escola Municipal Santos Anjos’ta yenilenmiş bir kort açacaklar ve 60 öğrenciyi NBA Cares Kliniği’ne dahil edecekler.

    NBA sezon öncesi NBA Global Games etrafında bir dizi etkileşimli taraftar etkinliği düzenleniyor. Bunlar arasında 3-4 Ekim’de Arca Della Pace’de NBA Fan Zone Milan, 3-4 Ekim’de Explanada del Puente del Rey’de NBA Fan Zone Madrid ve 13 Ekim’de Şangay’da Oriental Sports Center’da dördüncü kez üst üste Taraftarlara Minnettarlık Günü ve 16-18 Ekim’de Ipanema Sahili’nde NBA Fan Zone Brezilya var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2015 2016 NBA Global Games’e katılmakta olan NBA takımlarının kadrolarında halihazırda 24 uluslararası oyuncu bulunuyor.

    Aşağıdaki program 2015-2016 NBA Global Games’in tam programıdır:

    EV SAHİBİ TAKIM

    KONUK TAKIM

    TARİH; SAAT (Doğu Saati)

    YER

    ARENA

    SEZON ÖNCESİ MAÇLAR

    Olimpia Milano

    Boston Celtics

    Ekim 6; 2:30 p.m.

    Milan, İtalya

    Mediolanum Forum

    Real Madrid

    Boston Celtics

    Ekim 8; 3 p.m.

    Madrid, İspanya

    Barclaycard Center

    Charlotte Hornets

    L.A. Clippers

    Ekim 11; 1:30 a.m.

    Şenzen, Çin

    Şenzen Universiade Center

    L.A. Clippers

    Charlotte Hornets

    Ekim 14; 8 a.m.

    Şangay, Çin

    Mercedes-Benz Arena

    Flamengo

    Orlando Magic

    Ekim 17; 5 p.m.

    Rio de Janeiro, Brezilya

    HSBC Arena

    SEZON MAÇLARI

    Sacramento Kings

    Boston Celtics

    Aralık 3; 10 p.m.

    Meksiko, Meksika

    Mexico City Arena

    Orlando Magic

    Toronto Raptors

    Ocak 14; 3 p.m.

    Londra, İngiltere

    The O2

    ###

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow