hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Iraklı gazeteci Bush'a ayakkabı fırlattı

    Iraklı gazeteci Busha ayakkabı fırlattı
    expand

    Görev süresinin dolmasına 37 gün kala, sürpriz bir ziyaretle Irak'a giden ABD Başkanı George W. Bush'un Bağdat ziyareti protestolara sahne oluyor. Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı düzenleyen Bush'a, bir televizyon muhabiri iki ayakkabısını birden fırlattı. Bush'a hakaretler eden muhabir, "Bu, sana Irak halkından hoşçakal öpücüğü" dedi.

    Başkan Bush, Maliki ile birlikte Irak güvenlik anlaşmasına imza koydu, basın toplantısı düzenledi.

    Bush, Irak savaşının henüz sona ermediğini, daha yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

    Çok sıkı güvenlik önlemleri altında Iraklı yetkililerle görüşen Bush, Maliki ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktığı sırada, Iraklı bir gazetecinin fırlattığı ayakkabılardan son anda kurtuldu.

    Bush, toplantının sonunda Irak'ın El Bağdadiye kanalı muhabiri Muntasar El Zeydi'nin protesto saldırısına uğradı.

    Bush'a "Köpek" diyerek ağır hakaretler yağdıran muhabir, Maliki'nin şaşkın bakışları altında iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe Başkan'a fırlattı.

    Gazeteci, olayın ardından güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarıldı.

    Eğilerek, başının hemen üzerinden geçen ayakkabılardan isabet almadan kurtulan Bush, saldırının kendisini etkilemediği belirtti ve esprili bir şekilde "Sadece ayakkabıların numarasının 10 olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

    Salondaki diğer Iraklı gazetecilerin, televizyon muhabiri olan meslektaşları adına Bush'tan özür diledikleri kaydedildi.

    Bush'a ayakkabı

    Başkan Bush, salondaki durumun normale dönmesinden sonra sakin bir şekilde soruları yanıtladı.

    Bush, ABD ile Irak arasında imzalanan güvenlik anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sadece iki yıl önce böyle bir anlaşmanın imkansız göründüğünü kaydetti.

    Iraklı gençlerin gözlerinde "umut" gördüğünü belirten Bush, "Bizim uğruna savaştığımız gelecek bu" diye konuştu.

    Zeydi'nin bırakılması için dayanışma çağrısı

    El Bağdadi televizyonu, dün ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan muhabirleri Muntasar El Zeydi'nin serbest  bırakılması için dayanışma çağrısında bulundu.

    El Bağdadiye televizyonundan dün gece yapılan açıklamada, Irak hükümetinden El Zeydi'nin serbest bırakılması istendi.

    Açıklamada, dünyanın her yerindeki gazetecilere, El Zeydi'nin serbest bırakılması için dayanışmalarını göstermeleri çağrısı yapıldı.

    Bu arada El Bağdadiye kanalı yöneticisi Fityan Muhammed, Associated Press ajansına verdiği demeçte, El Zeydi'nin neden böyle bir harekette bulunduğunu bilmediğini, olaydan bu yana kendisine ulaşamadığını, telefonunun kapalı olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow