ABD'ye göre İsrail'in saldırısı savunma hakkı

ABDye göre İsrailin saldırısı savunma hakkı
expand

Beyaz Saray, Gazze Şeridi'ndeki insani durumdan endişe duyduklarını belirterek, taraflardan ilaç ve gıda ulaştırılmasına izin vermelerini istedi. Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'nin denetimini alma niyetinde olmadığını sadece savunma hakkını kullandığını söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, "Gazze'deki insanlar ve insani durumdan endişe duyduklarını, tüm taraflardan gıda ve ilaç yardımlarının ulaştırılmasına izin vermelerini istediklerini belirtti.

Sözcü ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'nin denetimini alma niyetinde olmadığını sadece savunma hakkını kullandığını söyledi. Johndroe, "ABD, İsrail'in kendini savunmasının gerektiğini anlıyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve başka liderlerle telefonda görüştüğü bildirildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow