hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail saldırılarını YouTube'da yayınlıyor

    İsrail saldırılarını YouTubeda yayınlıyor
    expand

    İsrail ordusu, cumartesi gününden beri Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını YouTube'daki kendi paylaşım sitesi üzerinden yayınlıyor.

    İsrail Savunma Kuvvetleri (FDI) Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, pazartesi gününden beri "youtube.com/user/idfnadesk" sitesinden yayınlanan bu videoların "dünyaya İsrail'in mesajını iletmeye katkıda bulunmak" amacını taşıdığı belirtildi.

    Açıklamada, dün abone sayısının 2 bini geçtiği ve bazı görüntülerin de 10 binden fazla izlendiği kaydedildi.

    Bu siyah beyaz görüntüler arasında, İsrail Hava Kuvvetleri'nin roket atılan yerler, silah depoları ya da Hamas hükümetinin binası ve kaçakçılıkta kullanılan tüneller olarak belirtilen yerlere düzenlenen hava saldırıları bulunuyor.

    Bir görüntüde, Hamas'a ait olduğu belirtiler bir devriye gemisinin İsrail gemisinden atılan bir roketle tahrip edilmesi yer alıyor.

    FDI açıklamasında, bazı görüntülerin ise YouTube tarafından yayından kaldırıldığı belirtilirken, bundan üzüntü duyulduğu ifade edildi.

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne cumartesinden beri yağdırdığı bombalar yüzünden ölenlerin sayısı 400'e yaklaşırken, bunlar arasında 39 çocuk bulunuyor. Yetkililer, bin 700'den fazla kişinin de yaralandığını belirtiyor.

    İsrail bombardımanı devam ediyor


    Bu arada İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları ise 5'inci gününde. Saldırılarda ölenlerin sayısı 400'e yaklaştı. İsrail ateşkes çağrılarını reddiyor. Savunma Bakanı Ehud Barak, Kabine'den 6 bin 700 yedek askere ek olarak 2 bin 500 asker için talepte bulundu.

    Daha önce Gazze Şeridi'nden Mısır'a giden tünelleri bombalayan İsrail, Refah'taki tünelleri de vurdu.

    Gazze'de ise tam anlamıyla insanlık dramı yaşanıyor. Temel gıda ihtiyaçlarının yokluğu ve elektrik kesintileri bölgede yaşam şartlarını daha da zorlaştırıyor.

    Hastanelerde ilaç ve araç-gereç olmayışı nedeniyle yaralılara ilk müdahale yapılamıyor.

    Ehud Olmert hava kuvvetlerini ziyaret etti


    İsrail uçakları Gazze'de operasyonlarına devam ederken İsrail Başbakanı Ehud Olmert de İsrail Hava Kuvvetleri'ni ziyaret etti. Komutanlar tarafından karşılanan Olmert hava üssünde askerleri ziyaret etti. Olmert Gazze'ye füze yağdıran uçakları da inceledi.

    Olmert hava üssü ziyaretinde, "Biliyoruz ki İsrail devletinin yaşamasından başka görev yoktur. Hava kuvvetlerimiz de bunu başarıyla yerine getiriyor" dedi.

    Olmert daha sonra komutanlardan uçaklardaki teçhizat hakkında bilgi aldı. Operasyonun sürmesi halinde İsrail'in iç bölgelerine saldıracağını açıklayan Hamas, roket saldırılarına devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow