hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olgun Özdemir Berlin Film Festivali'nde

    Olgun Özdemir Berlin Film Festivalinde
    expand

    Türkiye'de "Camdan Kafes" ve "Cerrah" gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Olgun Özdemir, Almanya'da çektiği "Die Waage" (Terazi) televizyon filmiyle Berlin Film Festivaline katıldıklarını ve buradan ödül beklediğini söyledi.

    Yaklaşık iki yıldır Almanya'nın Köln kentinde yaşayan senaryo yazarı ve yönetmen Özdemir, "Die Waage" filminin çekimlerini Ekim ayında tamamladıklarını belirterek, "Die Waage filmi Almanya'da ve Almanca olarak çektiğim ilk film. 90 dakikalık TV filmi. Berlin Film Festivaline filmi yolladık. Filmimi orada kabul ettiler. Buradan ödül bekliyorum" dedi.

    Türkiye'de yaklaşık 80 kısa filmin yönetmenliğini yaptığını kaydeden Özdemir, "Die Waage" filminin, Almanya'da çocuklarının her istediğini yerine getirerek ebeveynlik görevlerini yerine getirdiğini sanan bir ailenin dramatik öyküsünü anlattığını belirtti.

    Diğer projelerinden de bahseden Özdemir, Düsseldorf'ta yaşayan ressam Osman Akçit'in hayatını ve Düsseldorf kentini tanıtan "Farben meiner Erde" (Toprağımın Renkleri) adlı bir dokümantasyon filmi hazırladığını ifade ederek, "Bu film 45 dakikalık belgesel film niteliğinde. Kuzey Ren Vestfalya'nın başkenti Düsseldorf'u ve ressam Osman Akçit'in hayatını anlatıyoruz. Film Şubat ayında Alman kanallarında gösterime girecek" diye konuştu.

    Mevcut projelerinin dışında, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan 9 Türk ressamın 10'ar dakikadan oluşan toplam 90 dakikalık bir belgesel film çekeceğini anlatan Özdemir, "Ocak ayının ikinci haftasında çekimlere Viyana'da başlayacağım. Çekimler ve montaj dahil üç ay sürecek bu çalışma. İsmi 'Colors of Anatolia' (Anadolu'nun Renkleri). Bu çalışmalardan sonra uzun metrajlı film çekim çalışmalarına başlayacağım. Önce önümüzdeki projelerimizi tamamlamamız gerekiyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow