hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BJK'nin taraftar grubu 'Çarşı' kendini feshetti

    BJKnin taraftar grubu Çarşı kendini feshetti
    expand

    Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı' kendini feshetti. Çarşı, sadece futbolla ilgili değil, gündemdeki tüm konulara kendini özgü takındığı tavırlarla ön plana çıkıyordu.

    Grubun amigosu Alen Markaryan, "Çarşı artık yok" dedi.
     
    Beşiktaş Çarşısı'nda sessizlik hakim. Esnafın ağzını bıçak açmıyor. 'Çarşı kendini lağvetti' açıklamasından sonra durumu değerlendirmek isteyen kimse yok.
     
    Yıllardır Beşiktaş maçlarında tribünleri ayağa kaldıran 'Çarşı' grubuydu. Beşiktaşlılık ve 'Çarşı' hep birlikte anılırdı.
     
    'Çarşı' grubu sadece futbolla yatıp kalkmıyor, kimi zaman savaşa karşı, kimi zaman da nükleer enerjiye karşı duruyordu. Grup 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe de katılmıştı.
     
    'Çarşı', diğer taraftarlardan ya da taraftar gruplarından maçlarda takındığı tavırlar, açtığı pankartlar, dile getirdiği tezahüratlarla farklı bir taraftar profili çizdi.
     
    Grup kurulduğu 1982 yılından bugüne kadar maçlarını ağırlıklı olarak kapalı tribünde izledi. En bilinen sloganları ise "Çarşı Atatürk harici her şeye karşı" oldu.
     
    'Çarşı' grubu Beşiktaş'ın son maçına kadar mevcut yönetimle çekişti. Tribünler 'Çarşı' grubunun sloganları ile yönetimin değişmesini istedi.
     
    Yönetim gelişmeleri yorumsuz izledi. Son olarak amigo Alen'den bir veda mektubu geldi. "Mahallenin hep kötü çocuğuyduk" başlıklı mektupta tribünleri bırakma kararının, ''Çarşı Beşiktaş'ı geçti" sözüyle alındığı anlaşıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow