hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Kutlu Ankaragücü'nden ayrıldı

    Hakan Kutlu Ankaragücünden ayrıldı
    expand

    Turkcell Süper Lig'de başarısız sonuçlar alan Ankaragücü'nde teknik direktör Hakan Kutlu istifa etti.

    Kulüp başkanı Cemal Aydın ile biraraya gelerek takımın ligdeki durumu hakkında görüşlerini belirten Kutlu, Aydın'a istifa kararını sundu.

    Başkan Cemal Aydın'ın ısrarına rağmen kararından vazgeçmeyen genç teknik adam, istifa kararından dönmeyerek ayrıldığını açıkladı.

    Hakan Kutlu, futbola gözlerini açtığı sarı-lacivertli kulüpte her kademede görev aldığını ve en sonunda teknik direktörlüğe kadar yükselmenin onurunu yaşadığını belirterek, "gönlüm her zaman Ankaragücü ile birlikte olacak. Umarım almış olduğum bu karar Ankaragücü camiası için hayırlı olur" dedi.

    Geçtiğimiz hafta istifa etmeyi planlayan Hakan Kutlu'yu başkan Cemal Aydın vazgeçirmişti.

    Son lig maçında Sivasspor'a deplasmanda 3-0 yenilen yedi hafta sonunda sadece bir galibiyeti bulunan Ankaragücü, topladığı beş puanla 16'ncı sırada yer alıyor.

    Teknik direktör arayışlarına başlayan başkent temsilcisinde, bir dönem sarı-lacivertli takımda görev yapan Hikmet Karaman'ın adı öne çıkıyor.

    Kutlu'nun Ankaragücü karnesi

    Başarısız sonuçların ardından istifa eden teknik direktör Hakan Kutlu, sarı-lacivertli kulüpte 37 resmi maçta görev aldı.

    Tüm futbolculuk kariyerini Ankaragücü'nde geçiren ve takım kaptanı olarak sarı-lacivertli ekipte futbolu bırakan Kutlu, geçen sezon başında teknik menajer olarak göreve başlamıştı.

    Alman Hans Peter Briegel'in geçen sezon dokuzuncu hafta sonunda görevden alınmasının ardından teknik direktör olarak göreve başlayan Kutlu, Ankaragücü ile ligde ve kupada toplam 37 resmi maçta takımın başında sahaya çıktı.

    Bu maçlarda 11 galibiyet ve 16 yenilgi alan Hakan Kutlu'nun takımı, 10 maçta eşitliği bozamadı. Ankaragücü bu maçlarda 40 gol atarken, kalesinde 49 gol gördü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow