Taraf: "Şaşkınlık içinde izledik"

Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısını 3.5 saat önceden bildiğini; saldırı hazırlığının ise çok daha önce haber alındığını öne süren Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugünkü açıklamasını şaşkınlık içinde izlediklerini söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
CNN TÜRK'te yayınlanan Editör programında Gürkan Zengin'in sorularını yanıtlayan Çongar, "Org. Başbuğ'un emredici cümlelerle, doğrudan kamuoyunu ve medyayı karşısına alarak böyle bir üslubu kullanma cüretini bulmuş olmasının hem şahıs hem de kurum adına üzücü olduğu"nu belirtti.
Çongar, Genelkurmay'ın Aktütün saldırısıyla ilgili inceleme başlatmasını ise sevindirici bulduğunu söyledi.
Dün Taraf gazetesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısını 3.5 saat önceden bildiğini iddia etmiş; saldırı hazırlığının ise çok daha önce haber alındığını öne sürmüştü.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
Senede bir kere açıp sadece 10 gün yaşıyor! Dokunan yandı: Yüz binlerce lira cezası var!
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış