hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güney'e dair davalar için 'Ergenekon' incelenecek

    Güneye dair davalar için Ergenekon incelenecek
    expand

    İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Tuncay Güney ile diğer 9 sanığın "çete", "sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılandığı davada, her iki davanın birleştirilip birleştirilmemesi konusunu değerlendirmek için "Ergenekon" davası iddianamesinin istenmesine karar verdi.

    İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Tuncay Güney ile diğer 9 sanık katılmadı. Duruşmada bazı sanıkların avukatları hazır bulundu.

    Duruşmada, heyet değişikliği nedeniyle önceki tutanakların okunmasının ardından, gelmeyen bazı sanıkların avukatları, müvekkillerinin gelmemelerine ilişkin mazeret dilekçelerini mahkemeye sundu.

    Davanın geldiği aşamaya ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ziya Hurşit Karayurt, dosyasının incelenmesi sonucu, bu dava ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Ergenekon" davası arasında irtibat olabileceğinin anlaşıldığını belirterek, bu nedenle "Ergenekon" davasının iddianamesinin istenmesine karar verilmesini talep etti.

    Savcı Karayurt, ayrıca Güney hakkındaki yakalama kararının devamına karar verilmesini istedi.

    Mahkeme heyeti de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden "Ergenekon" iddianamesinin istenmesine karar vererek, bu dosyanın gelmesinin ardından her iki dava arasında fiili ve hukuki bir irtibat bulunup bulunmadığının ve dosyaların birleştirilip birleştirilmemesine karar verilmesinin değerlendirilmesine hükmetti.

    Tuncay Güney hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesini de kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

    Olayın geçmişi

    Tuncay Güney, bir cip alımında dolandırıldığını iddia eden Timur Büyükölmez'in 8 Şubat 2001'deki şikayetiyle başlayan operasyon kapsamında 2 Mart 2001'de yakalanarak tutuklanmış, avukatının itirazı üzerine kefaletle serbest kalmıştı.

    Bu olayın ardından Tuncay Güney ile diğer 9 sanığın "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "sahtecilik" ve  "dolandırıcılık" suçlarından dava açılmıştı.

    "Ergenekon" davası iddianamesinde adı geçen Güney, hakkında 2002 yılında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince açılan bu dava kapsamında halen aranıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow