hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğum yapan erkek yine hamile

    Doğum yapan erkek yine hamile
    expand

    ABD'de 10 yıl önce cinsiyet değiştirerek tamamen erkek görünümüne kavuşan ve bu yaz sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Thomas Beatie, yeniden bebek bekliyor.

    Amerikan ABC televizyon kanalı, Thomas Beatie'nin ikinci bebeğini haziran ayında doğuracağını duyurdu.

    Thomas Beatie, ABC'nin ünlü programcılarından Barbara Walters ile yaptığı söyleşide, yeniden hamile olduğunu ve bebeğini 12 Haziran'da doğuracağını belirtirken, ilk bebeğini doğurduktan sonra yeniden hamile kalabilmek için erkek hormonları aldığı tedavisine başlamadığını da kaydetti.

    Hamile olduğu öğrenildikten 24 saat sonra sonra bütün dünyada manşet olduğuna çok şaşırdığını ifade eden Thomas Beatie, aynı zamanda ölüm tehditleri aldığını da söyledi.

    Kadın üreme organlarını muhafaza eden ancak aynı zamanda erkek görünümüne sahip, göğüslerini aldıran ve steroid tedavisi gören 34 yaşındaki Beatie, ilk bebeğini Oregon eyaletinin Bend kenti hastanesinde doğurmuştu.

    Cinsiyet değiştirme ameliyatlarının üreme sistemini etkilemediğini ve penis taktırmadığını ifade eden 34 yaşındaki Beatie, kendisini yadırgayıp eleştirenlere, "Herkesin doğurma hakkı vardır" demişti.

    Eski Havai güzeli Beatie'nin eşi Nancy Beatie, kocasının ismi gizli tutulan bir erkeğin spermiyle döllendiğini açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow