hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Sur'daki çatışmalarda tarihi camide yangın çıktı

    Diyarbakır Surdaki çatışmalarda tarihi camide yangın çıktı
    expand
    KAYNAKAA

    Diyarbakır Sur'da devam eden çatışmalarda bir tarihi mekan daha zarar gördü. Kentteki ilk Osmanlı eseri olan Kurşunlu Cami olarak anılan Fatihpaşa Camisi'nde iddiaya göre el yapımı bir patlayıcı nedeniyle yangın çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK'lılara yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Kurşunlu Camisi olarak anılan Fatihpaşa Camisi'nde sabah saatlerinde yangın çıktı.

    Tahir Elçi iki gün önce Dört Ayaklı Minare için "suikast" demişti

    Anadolu Ajansı'nın haberine göre, yangın PKK'lılarca atılan el yapımı bir patlayıcı nedeniyle çıktı ve kısa sürede büyüdü. Yangına müdahale için bölgeye gönderilen itfaiye ve polis ekiplerine ise, PKK'lılarca ateş açıldı. PKK'lıların saldırılarının sürmesi nedeniyle ekiplerin müdahalede bulunamadığı yangında, tarihi caminin büyük oranda zarar gördüğü belirtildi.

    Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağı

    İlçede 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen hava destekli operasyon sürüyor.

    1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan cami, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    43 parça delil toplandı, mermi çekirdeği aranıyor

    Anadolu Ajansı'nın haberinde PKK'lıların camiye bir süre önce de uzun namlulu silahlarla ateş açtığı, saldırıda caminin kapı, duvar ve camlarının zarar gördüğü ifade edildi. Tarihi Fatihpaşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde PKK'lılarca kazılan hendeklere ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklanmıştı.

    Önceki gün de Kurşunlu Camisi'nin içinden açıldığı belirtilen ateş sonucu özel harekat polisi Mustafa Katırlı yaralanmış, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow