hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danimarka polisinden mülteci hasılatı: ''0 kron''

    Danimarka polisinden mülteci hasılatı: 0 kron
    expand
    KAYNAK DHA

    Danimarka'nın dünya kamuoyunun tepkisini çeken, "sığınmacıların değerli varlıklarına" el koyma kararının uygulanmaya başlandığı 5 Şubat tarihinden bu yana polisin şimdiye kadar hiçbir sığınmacının değerli varlığına el koymadığı açıklandı. Geçen hafta Danimarka'dan sığınma talebinde bulunan kişi sayısının ise 230 olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danimarka Parlamentosu'nda 26 Ocak'ta kabul edilen yasa ile yetkili kurumlara sığınmacıların 3 bin Danimarka Kronunun üzerindeki para ile kıymetli mücevherlerine el koyma yetkisi tanınmıştı. Yasanın sert eleştirilerle karşılaşmasının üzerine el koyulabilecek para tavanı 3 bin Krondan 10 bin krona yükseltilmişti. Kabul edilen yasa uluslararası kamuouyunun da dikkatlerini çekmiş, BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve şimdiki Genel Sekreter Ban-Ki Moon'un eleştirilerine hedef olmuştu.

    Danimarka, Almanya sınırında pasaport kontrolüne başladı

    Danimarka IŞİD'e karşı asker göndermeye hazırlanıyor

    Danimarka'da sığınmacı yasası Meclis'ten geçti

    Danimarka Parlamentosu Birleşik Liste milletvekili Johanne Schmidt-Nielsen "Kabul edilen yasa, sığınmacılara verilen işaretten başka bir şey değildi. Entegrasyon Bakanı Inger Stojberg ve hükümet bundan memnun olmalılar. Yasa ile amaçlanan ilk hedef dünyaya eğer sığınmacı iseniz Danimarka'nın hiç de hoş olmayan bir ülke olduğu mesajını vermekti" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow