hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'deki savaş suçlusu İsveç'te iltica başvurusu yapınca yakalandı

    Suriyedeki savaş suçlusu İsveçte iltica başvurusu yapınca yakalandı
    expand
    KAYNAKErsin Arslan / Stockholm / DHA

    İsveç'te iltica başvurusunda bulunan 31 yaşındaki Suriyeli bir göçmen gözaltına alındı. Suçlama, Suriye'de 2012-2015 yılları arasında savaş suçu işlediği. Polis, şüphelinin iltica başvurusu yapmasının ardından sosyal medyada yaptığı araştırmada iddia edilen suçlamaları tespit etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsveç'e iltica başvurusunda bulunan 31 yaşındaki Suriyeli'nin, Suriye'deki iç savaşta işlediği suçlardan dolayı gözaltına alındığı bildirildi. Suriyeli mültecinin, iddia edilen suçları 2012-2015 yılları arasında işlediği, polisin sosyal medya üzerinde yaptığı taramalar sonucu zanlı hakkında deliller elde ettiği öğrenildi.

    ABD'den IŞİD'le mücadelede yeni adım

    31 yaşındaki Suriyelinin hangi tarafta savaştığını açıklamayan savcılık, zanlının insan hakları ya da savaş suçu işlemekle suçlandığını belirtti.

    Son savaş suçlusu Sırp da yakalandı

    Savcılık iddianamesinde, İsveç Polisi Ulusal Operasyon Birimi'nin internette yayınlanan bilgi ve resimlerden elde ettiği bilgilerin kanıt olarak kullanıldığı açıklandı.

    Sapık doktor dehşeti

    Bu tip suçların araştırılmasının genel olarak güç olduğunu söyleyen İsveç Uluslararası Suçlar Savcısı Reena Devgun konu ile ilgili bilgisi olan kişilerin ellerindeki bilgileri savcılığa bildirmesini istedi.

    Suriyeli zanlının dün sabah bir süredir ikamet ettiği Stockholm'de gözaltına alındığı, öğleden sonra sorgusunun yapıldığı, bugün ya da yarın tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow