hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    USB kablosu sorun çıkarabilir!

    USB kablosu sorun çıkarabilir
    expand

    Android 6.0 Marshmallow ile desteklenmeye başlanan USB C portu, artık yeni akıllı telefonlarda görmeye alışık olduğumuz bir detay oldu. Ancak USB C ile birlikte gelen hızlı şarj ve daha hızlı veri aktarımı gibi özelliklerden faydalanmak için, kabloların da gerekli standartları sağlaması gerekiyor. Bu standartlar OnePlus 2’nin kablosunda bulunmuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Benson Leung isimli Google mühendisi, piyasadaki popüler USB C kablolarını test ettiğini ve OnePlus 2’nin kablosunun tehlikeli olduğunu, adaptöre veya telefona uzun vadede zarar verebileceğini dile getirmişti. Bu iddia haksız çıkmadı, OnePlus bu ihtimali doğruladı.

    OnePlus isimli firma, kablonun kendi telefonları için bir risk teşkil etmediğini ancak diğer kullanıcıların bu kabloyu kullanmamaları gerektiğini söyledi. Bu açıklama, Google mühendisinin yaptığı açıklamayla paralel doğrultuda. OnePlus 2 ülkemizde satılmadığı için kolay kolay bir sorun olmayabilir. Ancak buradan çıkarılacak başka bir ders var. OnePlus gibi bir firmanın USB kablosu bile risk teşkil edebiliyorsa, markasız kabloları kullanmanın riski bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Artık şarj adaptörleri eskisinden çok daha güçlü ve akıllı telefonların bataryalarının kapasiteleri 5000 mAh sınırına dayandı. Dolayısıyla yeni bir şarj kablosu alırken, ucuza kaçmamak gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow