hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Android uygulamalarına sıcak bakmıyor

    Android uygulamalarına sıcak bakmıyor
    expand

    Microsoft CEO’su Satya Nadella, Windows 10 Mobile’da Android uygulamaları kullanılabileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıllı telefon pazarında daha etkili olmak isteyen Microsoft bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Ancak Amerikan teknoloji devinin tüm çabalarına rağmen Windows Phone rakiplerinin açık ara gerisinde kalmaktan kurtulamıyor. Bunun başlıca sebebi ise Windows Phone’daki uygulama eksikliği. Android ve iOS’taki uygulama çeşitliliği, kullanıcıları bu işletim sistemlerine çekiyor.

    Merakla beklenen Windows 10 Mobile‘ın Microsoft’un bu derdine çare olabileceği düşünülmüştü. Ancak Windows Phone’u Windows 10 da kurtaramayacak gibi görünüyor. Bu durumda Microsoft’un son çare olarak Android uygulamalarına yöneleceği düşünülmüş olsa da, Microsoft CEO’su bu duruma pek sıcak bakmıyor. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, Android uygulamaları yerine yeni ortak Windows uygulamalarını tercih edeceğini söyledi. Hem mobil hem de diğer Windows sürümlerinde çalışacak olan ortak uygulamaların uygulama geliştiricilerini cezbedeceğini söyleyen Nadella, bu sayede daha fazla uygulamaya kavuşabileceklerini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow