hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da kaya mezarı bulundu

    Diyarbakırda kaya mezarı bulundu
    expand
    KAYNAKAA

    Diyarbakır Ergani'de iş makinesiyle yapılan çalışma sırasında bir mağara girişi bulundu, mağarada insana ait 15 kafatası ile kemikler bulundu. Uzmanların yaptığı inceleme sonucunda mağaranın, eski dönemlere ait kaya mezar olduğu tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergani'ye bağlı Salihli Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Bakır'ın, fidan dikmek için iş makinesiyle Pirvınd Tepesi'nde çalışma yaptığı sırada mağara girişine rastlaması üzerine bölgeye giden Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ekipleri, incelemelerinin ardından hazırlayacakları raporu Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacak.

    Dalyan'daki tarihi kaya mezarları tel örgüyle korunacak

    Bakanlığın vereceği izin doğrultusunda alanda kazı çalışmalarına başlanması planlanırken, mağarada bulunan insana ait 15 kafatası ve kemiklerin, detaylı inceleme için üzeri toprakla örtüldü. 

    Fethiye Kaya Mezarları'nda kimin imzası var?

    Uzmanlar, eski döneme ait kaya mezar olduğunu belirledikleri mağaranın, Roma döneminden kalmış olabileceğini ancak bunun detaylı araştırma sonrası saptanacağını bildirdi.

    "Arkeolojik kazı çalışması yapılmasını istiyoruz"

    Salihli Mahallesi'nin muhtarı Ramazan Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağarada hem jandarma ekiplerinin hem de arkeologların inceleme yaptığını belirterek, "Bu tepenin altında benzer mezarların çıkabileceği yönünde bazı işaretler var. Bazı oyuklar mevcut. Bu alanda arkeolojik kazı çalışması yapılmasını istiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahallenin korucubaşı Senai Damar ise kemiklerin bulunması üzerine bilgi verilen jandarmanın kendisini olay yerine yönlendirdiğini vurgulayarak, "Geldiğimde içeride beş mezar gördüm. Her birisinde 4-5 kafatası ve kemikler vardı. Jandarma da burada inceleme yaptı. Gelen arkeologlar da incelemelerinin ardından kemiklerin üstünün toprakla kapatılmasını istedi" ifadesini kullandı. 

    Diyarbakırda kaya mezarı bulundu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow