hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan Rusya-Türkiye krizi mesajı

    İrandan Rusya-Türkiye krizi mesajı
    expand
    KAYNAK DHA

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin tırmanmasının bölgedeki hiçbir ülkenin yararına olmayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimin tırmanmasının başta Rusya ve Türkiye olmak üzere bölgedeki her hangi bir ülkenin yararına olmayacağını ifade etti.

    İran ve Rusya'dan nükleer atak

    Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak amacıyla Tahran'da bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşen Velayeti, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı konuşmada, "Moskova- Ankara arasındaki gerginliğin düşürülmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı" diye konuştu.

    İran'dan Türkiye-İsrail anlaşmasına tepki

    Velayeti, "Her iki ülke İran'ın komşusudur. Dostane ilişkilerimizin olduğunu komşularımız arasında gerilim ve sorun olmasını istemeyiz" dedi.

    Türkiye-İran arasındaki ilişkilerin genişletilmesini isteyen Velayeti, "İslam ülkelerini güçsüzleştirip parçalamaya çalışan ABD ve Siyonist İsrail önderliğindeki düşmanların komplolarına karşı başta Türkiye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri arasındaki işbirliği güçlenmelidir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow