hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çınar saldırısında 112 Acil Servis hakkında soruşturma

    Çınar saldırısında 112 Acil Servis hakkında soruşturma
    expand
    KAYNAK Felat Bozarslan/Diyarbakır-DHA

    Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği ve 1 polisin şehit olduğu 5 sivil vatandaşın hayatını kaybetiği saldırının ardından Çınar 112 Acil Servis İstasyonu yetkilileri ve görevlileri hakkında 'gereğince müdahale edilmediği' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çınar'da 13 Ocak günü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına yönelik PKK'lıların patlayıcı yüklü araçla yaptığı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor.

    1 polisin şehit olduğu, 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 39 kişinin yaralandığı bombalı saldırının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Çınar 112 Acil Servis İstasyonu yetkilileri ve görevlileri hakkında soruşturma başlattı.

    Çınar'da bombalı araçlar saldırı

    Savcılığın saldırının ardından istasyon yetkilileri ve görevlileri hakkında 'gereğinde müdahale edilmediği' gerekçesiyle soruşturma başlattığı belirtildi.

    Çınar İtfaiye Amirliği'ne soruşturma

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı dün de, 'Patlama sonrasında çıkan yangına gereğince müdahale edilmediği yönündeki  iddialardan dolayı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160/1 maddesi kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow