İndex

California'ya enerji uzaydan gelecek

California'ya enerji uzaydan gelecek

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
ABD'nin California eyaleti, 2016'dan itibaren uzaydan yere ışınlanacak güneş enerjisinden elde edilecek elektriği kullanmayı planlıyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, PG&E elektrik dağıtım firması, Solaren şirketinden 15 yıl süreyle on binlerce eve yetecek 200 megavat güneş enerjisi satın alacak. PG&E şirketinin California eyaleti yetkililerinden bu konuda onay almaya çalıştığı belirtiliyor.

Plana göre, Solaren şirketi uzaydan güneş enerjisini elde etmek için güneş panelleri bulunan uyduları yörüngeye yerleştirecek ve sonra bu enerjiyi radyo frekansı enerjisine dönüştürerek yerdeki istasyona gönderecek. Buradaki enerjinin elektriğe dönüştürülmesinin ardından PG&E elektrik dağıtım şirketinin şebekesine verilecek.

İlgili Konular » GüneşEnerjidiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam