hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'a kaçan askerlerin avukatı konuştu

    Yunanistana kaçan askerlerin avukatı konuştu
    expand

    Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan Türk askerleri bugün Yunan mahkemesine çıkarken, avukatları askerlerin "hayatlarından endişe ettiklerini" ve iade edilmek istemediklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınırı geçtikten sonra acil iniş sinyali veren helikopterdeki askerler Yunanistan'ın Dedeağaç kentine Cumartesi günü inerken, yasadışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tutuklanmışlardı.

    Türkiye askerleri "vatan haini" olarak ilan ederken, Yunanistan'dan iadelerini istedi. Atina, Ankara'ya iltica başvurusunu hızla işleme koyacağını, ancak uluslararası hukuk ve insan hakları anlaşmaları çerçevesinde hareket edeceğini belirtti.

    Askerlerden dördünü temsil eden avukat Vasiliki Ilia Marinaki müvekkillerinin "darbeden hiçbir haberlerinin olmadığını" ifade ederek üslerinin emirlerini uyguladıklarını ifade etti.
    O yazışmalar ortaya çıktı
    Marinaki, Skai TV'ye açıklamasında, "Hayatlarının tehlikede olduğundan korkuyorlar. Bu nedenle Türkiye'ye dönmek istemiyorlar ve siyasi iltica talebinde bulundular" dedi.

    Avukat, Black Hawk tipi helikoptere bir ara Türk polisi tarafından ateş açıldığını, aynı anda askerlerin telefonlarına Türkiye'de darbe girişimi olduğuna dair mesaj geldiğini bu nedenle Yunanistan'a kaçmaya karar verdiklerini belirtti.

    Askerleri temsil eden üç avukat duruşmaya hazırlanmaları için üç gün süre istedi.

    Helikopter ise Türkiye'ye teslim edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow