hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Ergenekon soruşturması yorumu

    ABDden Ergenekon soruşturması yorumu
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün yapılan gözaltılar ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinin aranmasını ABD Dışişleri Bakanlığı CNN TÜRK'e değerlendirdi. CNN TÜRK'ün sorusu üzerine kısa bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, hukuk ve demokrasi vurgusu yaptı.



    Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan 10. dalga gözaltılar ve Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun evinde yapılan aramaları ABD Dışişleri Bakanlığı, "Şu an için adli nitelik taşıyan bir olay" olarak niteledi.

    Bakanlık sözcülerinden Darby Hallyday, CNN TÜRK'ün sorusuna verdiği yanıtta, "Bu noktada bir yorum ya da spekülasyon yapmak erken olacaktır. Biz davayı endişe ile takip ediyoruz. Türkiye'nin demokratik değerleri içinde çözümlenmesini umuyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin yürüttüğü reform sürecini destekliyor ve bölgeyi ilgilendiren ortak konularda Türk hükümeti ile işbirliğini sürdürüyoruz" dedi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın davayı hukuk çerçevesinde değerlendirmeyi tercih etmesi ve neredeyse AKP hakkında açılan kapatma davası sırasında kullandıkları kelimelerle bire bir aynı cümleleri kullanmaları özellikle çarpıcıydı.

    Ankara'daki gözaltıları Batı basını, "Ordu sessiz ama tepki oluşabilir" cümleleriyle yansıtmıştı. The New York Times da, dün yayımladığı haberde, "Subayların gözaltına alınması orduda huzursuzluk yarattı" demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow