hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçak kazasında ölenlerden 5'i Türk

    Uçak kazasında ölenlerden 5i Türk
    expand

    Hollanda Amsterdam'da önceki gün kaza yapan THY uçağında ölen 9 kişiden 5'inin Türk, 4'ünün ABD vatandaşı olduğu açıklandı. Ölen 5 Türk'ten 4'ü mürettebat; 4 ABD'liden 2'si ise Boeing çalışanıydı. THY son olarak, kabin ekibinden Ulvi Murat Eskin'in de hayatını kaybettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Hava Yolları, kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Hollanda makamlarının tesliminden sonra özel bir seferle Türkiye’ye getirileceğini bildirdi.

    Türk Hava Yolları, kazada hayatını kaybeden mürettebat ve yolcuların yakınlarına ilk etapda 50 bin euro, hastanede yatarak tedavi görenler için ise 5 bin ile 10 bin euro ödeme yapacak. (İlgililer Aile Destek Hattının +90 800 219 80 35 nolu telefonundan bilgi alabilir.)

    Hostesinden bacağı kesildi

    Bu arada, bugün bir basın toplantısı düzenleyen Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, yaralı hosteslerden Figen Eren'in tek bacağının kesildiğini, Perihan Özden'in ise vücudunda çok sayıda kırık olduğunu açıkladı.

    Hollanda'nın Hoorn şehrinde tedavi gören Perihan Özden, telefonla yaptığı açıklamada, omzunda çatlaklar olduğunu, morluk ve şişme dışında durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Perihan Özden, "Görevimiz gereği yolcularımıza, uçakta bir şey olması durumunda çıkabilecekleri acil çıkış kapılarını 'şöyle açacaksınız' diye tarif ediyoruz. Bu kazada da yolcularımız sayesinde o çıkış kapıları açıldı ve benim de oradan çıkmamı sağladılar. Acil çıkış kapısından çıkanlar beni de tutarak oradan çıkardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özden, Hollanda'nın Hoorn şehrindeki tedavisinin pazartesi günü tamamlanarak Türkiye'ye döneceğini kaydetti.

    Kaza için "Bu bir iş cinayetidir" diyen Ayçin, "THY denetimsiz büyüyor. Bu kaza sadece bir öncüdür. Kulak tıkanırsa daha kötüsü yaşanabilir" dedi.

    Hosteslerden Yasemin Vural ise kazayı hafif yaralı olarak atlattı.

    Boeing'ten açıklama

    Bu arada, Boeing firması tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin 2 çalışanı kazada hayatını kaybetti, 1'i yaralandı. 4. Boeing çalışanından ise halen haber alınamıyor.

    Kazanın olduğu çarşamba günü Reuters haber ajansı da, kazada hayatını kaybedenler arasında Amerikan Boeing firması çalışanları olduğunu duyurmuştu.

    Hayatını kaybeden Amerikalıların Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri için yürütülen erken uyarı uçağı "Barış Kartalı Projesi" için çalıştığı öne sürülüyor.

    Toplam 134 yolcu vardı

    Kriz masası başkanı olan Haarlemmermeer Belediye Başkanı Theo Weterings, düzenlediği basın toplantısında, uçakta daha önce açıklandığı gibi 134 değil, 135 kişinin bulunduğunun saptandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Weterings, ölenlerin ailelerine bilgi iletildiğini, ancak isimlerinin henüz kamuoyuna açıklanmayacağını, 6 ağır yaralının kimliklerinin de belli olduğunu kaydetti:

    Uçaktaki yolcuların uyrukları şöyle: 60 Hollandalı, 51 Türk, 1 Alman, 7 Amerikalı, 3 İngiliz, 1 Bulgar, 1 Finlandiyalı, 1 İtalyan, 1 Tayvanlı, 4 İranlı, 1 Sudanlı ve 2 Suriyeli. Yolculardan 2'sinin uyruğu ise henüz belli değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow