hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Air France kazasında 28 cesede ulaşıldı

    Air France kazasında 28 cesede ulaşıldı
    expand

    Brezilya ve Fransız silahlı kuvvetlerinin, Atlas Okyanusu'na düşen Fransız Havayollarına ait Airbus uçağındaki yolculardan 4 kişinin daha cesedini bulduğu ve toplam ceset sayısının 28 olduğu bildirildi.

    200 kişiye hala ulaşılamazken, bulunan cesetlerin, adli tıp muayenesi için Recife kentine gönderildiği belirtildi.

    ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Heyeti yetkilisi Peter Goelz, cesetlerin durumu ve koltuk numaralarının kazanın oluş sebebi hakkında ipucu verebileceğini söyledi.

    Öte yandan, İnterpol de incelemeye dahil oldu.

    Bölgede 5 savaş gemisiyle aramaları sürdüren Brezilya Hava Kuvvetleri'nden 255, Deniz Kuvvetleri'nden de 570 asker çalışmalara devam ediyor.

    Brezilya Hava Kuvvetleri'nden Albay Henry Munhoz, arama ekiplerinin, dünkü çalışmalarında 8 ceset daha bulduklarını ifade ederek, ayrıca uçağın kuyruk bölümüne ait büyükçe bir parça bulunduğunu, bunun da karakutunun yerinin belirlenmesine yardımcı olabileceğini söylemişti.

    Şimdiye kadarki en büyük parça

    Brezilya makamları, düzenledikleri en son basın toplantısında kayıp Airbus uçağının kuyruğunun geniş bölümü olduğu anlaşılan ve Atlas Okyanusu'nda su üzerinde bulunan bir enkaz parçasının fotoğrafını basın mensuplarına gösterdi.

    Bulunan parça, Atlas Okyanusu'nda arama çalışmalarına katılan Fransız ve Brezilya donanmalarına ait altı gemi tarafından bulunan enkaz parçalarının en büyükleri arasında.

    Fotoğrafta Air France logosunda yer alan kırmızı ve mavi şeritler açıkça görülüyor. Fotoğrafta suyun içinde yarı batmış vaziyetteki enkaz ve dört dalgıç görülüyor. Bunun, enkaza ait şu ana kadar ulaşılabilen en büyük parça olduğu belirtildi.

    Arama çalışmalarını yürüten ekibin bir önceliği de uçağın uçuş kayıt cihazlarına ulaşabilmek. Bölgeye yarın ulaşması beklenen bir Fransız nükleer denizaltısı, arama çalışmalarında öncü bir rol üstlenecek.

    Bu arada ABD'den uzman bir ekip de acil durum sinyallerini algılayabilen gelişmiş cihazlarla bölgeye doğru ilerliyor.

    Brezilya'nın 1000 kilometre açığında, uçaktan en son sinyal alınan bölgede diğer cesetler ve enkaz parçaları için büyük çaplı bir arama çalışması devam ediyor.

    Bölgede 5 savaş gemisiyle aramaları sürdüren Brezilya'nın Hava Kuvvetleri'nden 255, Deniz Kuvvetleri'nden de 570 asker çalışmalara devam ediyor.

    Arama çalışmalarına Brezilya ve Fransa gemi ve uçaklarının yanı sıra, ABD'ye ait olan ve uçakla ilgili iz bulmayı amaçlayan yüksek teknoloji donanımlı 2 deniz aracı da katılıyor.

    Airbus jetlerinin hız kontrol sensörleri değişiyor


    Bu arada Air France şirketi, A330 ve A340 tipi Airbus jetlerinin hız kontrol sensörlerini değiştiriyor.

    Şirket bünyesindeki çoğunluk sendikası SNPL'nin sözcüsü, "Şirket yönetimi pilotlar sendikasına (Pitot) adı verilen sensörlerin (anemometre) değiştirileceği yolunda bilgi verdi" dedi.

    Sözcü, sensörlerin "birkaç gün içinde" değiştirileceğini bildirdi.

    Paris'e gitmek üzere Rio'dan havalanan Air France'a ait A330, 1 Haziran'da Atlantik'e gömülmüştü. Sözcü, bu kazanın hız sensörlerinin arızalanmasından
    kaynaklandığını gösteren bir bulguya henüz ulaşılamadığını da söyledi.

    Air France'taki azınlık sendikası Alter de, uçan teknik personelin hız sensörlerinden en az ikisi değiştirilmemişse A330 ve 340'lara binmemesini istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow