hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Grozni'de 5 ayrı patlama: 4 ölü

    Groznide 5 ayrı patlama: 4 ölü
    expand

    Çeçen grupların Rusya'ya ekonomik savaş ilan etmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de 5 ayrı intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 4 polis memuru öldü, 4'ü yaralandı.

    Çeçenistan İçişleri Bakanı Ruslan Alkhanov, gazetecilere olayla ilgili ayrıntılı bilgileri verirken, intihar eylemcilerinden birinin bir polis aracından 4 metre uzaklıkta üzerindeki bombaları patlattığını, bu olayda 2 polisin öldüğünü söyledi.

    İkinci saldırıda yine 2 polisin öldüğünü, 1 kişinin yaralandığını belirten Alkhanov, her iki intihar eylemcisinin de bisiklet kullandığını açıkladı.

    Saldırı düzenlenen yerlerden birinde patlamanın ardından bisiklet ve otomobil parçaları ile kan ve ceset parçaları görülürken, polis diğer saldırı bölgesini kontrol altına alarak gazetecilerin yaklaşmasını engelledi.

    İntihar eyleminde bisiklet kullanılmasının, bomba yüklü otomobil ya da kamyonlarla intihar saldırıları düzenlenen Kuzey Kafkaslar'da militanların taktik değişikliği olabileceği yorumları yapılıyor.

    Grozni'de geçen ay da kent merkezindeki bir konser salonu yakınında bir intihar eylemcisi üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmiş, olayda 5 kişi yaşamını yitirmişti.

    Çeçenistan'ın komşusu İnguş Cumhuriyeti'nde de pazar günü bir karakola düzenlenen saldırıda 25 kişi ölmüş, 160 kişi yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow