hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu ABD'li muhatabı Clinton'la görüştü

    Davutoğlu ABDli muhatabı Clintonla görüştü
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Irak ve Suriye'ye yapacağı ziyaretler ve bölgesel konular hakkında kapsamlı bir telefon görüşmesi yaptı.

    Bakan Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile dün akşam Slovenya'da uzun bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

    Görüşmede Suriye ve Irak ziyaretleri etrafında kapsamlı istişarelerde bulunduklarını söyleyen Davutoğlu, ayrıca Kıbrıs'ta yürüyen müzakereler, Ortadoğu barış süreci, Kafkasya, Balkanlar ve diğer tüm bölgesel konuları ele aldıklarını kaydetti. Davutoğlu, "Bunun tabii bugünlerde yapılmış olması, biraz da çevremizde gelişen önemli olaylarla ilgilidir. Bundan sonra da devamlı temas halinde olmaya karar verdik. Çünkü bildiğiniz gibi, Suriye ile ABD arasındaki ilişkilerde son dönemde gelişen, bizim de teşvik ettiğimiz son derece olumlu gelişmeler var. Biz Suriye ile Irak arasındaki bu bunalımın, Suriye-ABD, ABD-Irak ve bölgedeki diğer ikili ilişkileri etkilememesine büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

    Clinton'ın Davutoğlu'nu aramasıyla gerçekleşti ve yaklaşık 35 dakika sürdü.

    Görüşmede, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalizasyon sürecinin de gündeme geldiği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow