AGİT Minsk Grubu'nun eşbaşkanı değişti

Ermeni işgal altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçıl yollarla çözümünde arabuluculuk yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun Amerikalı eşbaşkanı değişti.
AGİT Minsk Grubunda ABD'yi temsil eden Matthew Bryza'nın yeni bir göreve tayin edilmesinden dolayı, bu göreve Robert Bradtke getirildi.
2001-2004 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısının NATO ve AGİT işlerinden sorumlu yardımcısı olarak çalışan Bradtke, bu yıl temmuz ayına kadar da Hırvatistan Büyükelçisi olarak görev yaptı.
Öte yandan, resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmayan bilgilere göre Bryza, Bakü'ye büyükelçi atanabilir. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elhan Polohov, AGİT Minsk Grubunun yeni eşbaşkanı Bradtke ile çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Karabağ sorununun adil çözümüyle ilgili tutumumuz değişmezdir. Bu sorun, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve Karabağ'a en yüksek özerklik statüsünün verilmesi çerçevesinde çözülebilir, müzakereler bu yönde devam edecek" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! Dünyada böyle yankılandı…
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Almanya'da 60'tan fazla kentte aşırı sağcı AfD karşıtı gösteri