hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'na Avusturya'da Dersim şoku

    Kılıçdaroğluna Avusturyada Dersim şoku
    expand

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Türkiye'de Siyasette Dönüşüm" adlı panel düzenleyen CHP'nin Tunceli Milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Kılıç protestolarla karşılandı. Avusturya polisi biber gazı kullandı. Çıkan olaylarda iki kişi yaralandı.

    Avusturya Alevi Federasyonu'na (AAF) bağlı Viyana Alevi Kültür Birliği (VAKB) tarafından organize edilen "Türkiye'de siyasette Dönüşüm" adlı bir panel düzenlendi.

    Bugün öğle saatlerinde başlaması beklenen panele konuşmacı olarak CHP Tunceli Milletvekili Kılıçdaroğlu ve Ali Kılıç da katıldılar.

    Panel başlamadan önce panelin düzenleneceği Mozaik Derneği'nin salonu yaklaşık 60 kişilik bir grup tarafından işgal edildi.

    Kendilerini "Dersimli Kürtler" olarak tanıtan bu grup “Faşist CHP Viyana'dan defol, Kafatasçı CHP“ şeklinde slogan attılar.

    Protestocuların paneli engelleme girişimleri üzerine olay yerine 200 den fazla polis geldi. Polisin salona girmesiyle arbede yaşandı.

    Yaşanan arbedede 16 yaşındaki bir genç ayağından yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

    Panelin düzenlendiği salon yaklaşık 2 saat boyunca protestocular tarafından işgal edildi.

    Polis biber gazı ve zor kullanarak grubu salondan attı. Daha sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu ve Kılıç bin kişiyi aşkın bir dinleyici topluluğuna hitap etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow