hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 sirk hayvanı kamyonla yolculuk sırasında öldü

    8 sirk hayvanı kamyonla yolculuk sırasında öldü
    expand

    Bazı ülkeler sirklerde hayvan kullanımını yasaklarken, Rusya'dan 8 vahşi sirk hayvanının ölüm haberi geldi. Gezici bir Rus sirkine ait kaplan ve aslanlar kamyonla 20 saatlik yolculuk sırasında öldü. Sirkler gerek hayvanları terbiye etmek için izledikleri yöntemler, gerekse bu hayvanları ömür boyu ağır şartlar altında yaşamaya tutsak etmeleri nedeniyle eleştiriliyor.

    Polis sözcüsü Nikolay Sizyik, 8 kaplan ve aslanın Sibirya'nın Yakutsk kentine geldiklerinde zaten ölü olduklarını belirterek, hayvanların ölümüne neyin ol açtığının bilinmediğini, ancak olasılıklar arasında gıda ve egzoz zehirlenmesinin de bulunduğunu kaydetti.

    Merkezi Krasnadar kentinde bulunan gezici sirkin yöneticilerinden Yevgeniy Yudaşkin, üçüncü olasılığın kamyondaki aşırı sıcaklık olduğunu belirtirken, adı açıklanmayan bir sirk çalışanı kamyonun arkasındaki özel bölümün her 2 saatte bir havalandırma için açılması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını söyledi.

    Yudaşkin, kaplanlar ve aslanlarla aynı kamyonda bulunan Doberman cinsi köpeğin hayatta olduğunu belirterek, ikinci kamyonda seyahat eden köpek ve ayıların ise Yakutsk'a canlı olarak varabildiklerini ifade etti.
     


    Rusya'nın uzakdoğu bölgesindeki Habarovsk kentinde gösteri yapan hayvanlar başka bir gösteri için 1400 kilometre mesafedeki Yakutsk kentine getiriliyordu.

    Sirk yetkilileri, hayvanların Yakutsk'a 820 kilometre uzaklıktaki Neryungri kentinde sağ olduklarını, ancak bundan sonra kontrol yapılmadığını belirterek, Neryungri'deki hava sıcaklığının sıfırın altında 36 derece olduğunu ve hayvanların kamyondaki ısıtmalı kapalı bölgede tutulduklarını kaydetti.

    Sirklerden acı verici fotoğraflar

    Uluslararası hayvan hakları örgütü PETA'nın ele geçirdiği son fotoğraflar, sirklerde hayvanlara uygulanan acı verici süreci bir kez daha gözler önüne sermişti. İşte o kareler
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow