hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google'dan 23 Nisan doodle'ı

    Googledan 23 Nisan doodleı
    expand

    Google 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını unutmadı. Önemli günler sayfasına taşıyan Google bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doodle yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını unutmadı. Önemli günler sayfasına taşıyan Google bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doodle yaptı.

    Doodle'a tıklandığında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla ilgili arama sonuçlarına ulaşılıyor.

    Bu arada Facebook da 23 Nisan'ı özel bir görselle kutladı.

    Kullanıcılar Facebook sayfasına giriş yaptıklarında Facebook'un 23 Nisan kutlama mesajıyla karşılaşıyor.

    Googledan 23 Nisan doodleı

    ATATÜRK'ÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İÇİN SÖZLERİ

    *Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymeti olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *Kurtuluş ve bağımsızlık davasıyla baş kaldıran tüm Anadolu’nun bu kutsal davası temsil ve savunma için oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1920 Nisanının yirmiüçüncü günü açılmıştır. Yeni ve yüce bir tarihe başlangıç olan bu kutlu günü milletin belleğinde sonsuza kadar yaşatmak üzere Meclisimiz bugün 23 Nisan tarihinin Milli Bayram sayılmasını bir özel yasa ile kabul etmiştir.

    Apple’dan çocuklara 23 nisan sürprizi!

    *23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.

    *Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.

    *Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

    *Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

    *Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.

    *Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.

    *"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *"Gençler, cesaretimizi takviye ve idâme eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız."

    *"Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir."

    *"Her şeye rağmen muhakkak bir nura doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki payansız muhabbetim değil; bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ziya serpmeğe ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir."

    *"Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni tâkîbe ahdetmişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım.
    Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar yorulmamak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahî durmadan yürümek, yorulduğunuz dakîkada dinlenmeden beni tâkip etmektir. Yorgunluk, her insan için tabii bir hâlettir. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek mânevî bir kuvvet vardır ki, bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *Sizler, yani yeni nesil Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edecekseniz. Ben bu akşam buraya yalnız bunu size anlatmak için gelmiş bulunuyorum. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow