hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'İstanbul'a Can Verenler' Ortaköy'de sergilenecek

    İstanbula Can Verenler Ortaköyde sergilenecek
    expand

    Milliyet gazetesi yeni bir projeyi daha İstanbulluların beğenisine sundu. "İstanbul'a Can Verenler" adlı proje kapsamında, İstanbul'un dünyada tanınmasına katkıda bulunan sanatçıların eserleri Ortaköy'de 90 metrelik bir duvarda sergilenecek. Duvarda, İstanbul'a değer katan 20 ismin eserlerinin yanı sıra hayat hikayeleri de yer alacak.

    Milliyet gazetesi yeni bir projeye daha imza attı. "İstanbul'a Can Verenler" adlı projede, 20 sanatçının eserleri ve hayat hikayeleri Ortaköy'ün duvarında sergilenecek.

    Projenin amacı İstanbul'u dünyada tanıtan ve yapıtlarıyla İstanbul'a değer katan sanatçıları ve eserlerini tanıtmak.

    Duvarda yapıtları ve hayat hikayeleriyle yer alan isimler arasında, Orhan Veli Kanık, Münir Nurettin Selçuk, Çelik Gülersoy, Celal Reşit Rey, Garabet Amira Balyan, Nikoğos Balyan, Ara Güler, Osman Hamdi Bey, Atıf Yılmaz, Muhsin Ertuğrul, Cemil Topuzlu, İbrahim Müteferrika, Lütfi Kırdar, Yıldız Kenter, Orhan Pamuk, Haldun Taner, Sait Faik Abasıyanık, Yahya Kemal Beyatlı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Fuat Hüsnü Kayacan, Güllü Agop yer alıyor.

    Projenin tasarımcısı ressam İhsan Ardal da projeyinin önemli olduğunu ve buradan geçen insanların burayı karalamaması gerektiğini belirtti.

    Ardal, "İnsanlara kiminle gurur duymaları grektiğini göstermek istedim" dedi.

    "İstanbul'a Can Verenler" projesi, "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor"  ve "Yazduvara.com" projelerinin devamı niteliğinde.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow