hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sualtı dünyasından kareler...

    Sualtı dünyasından kareler...
    expand

    Sualtı fotoğraf sanatçısı Mert Gökalp Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde sualtı canlılarının fotoğraflarının yer aldığı sergi açtı.

    Bodrum'da yaşayan ve sualtı fotoğrafçılığı yapan Mert Gökalp, sualtı canlılarının fotoğraflarından oluşan sergiyi Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

    Yüksek çözünürlükte çektiği fotoğrafları tuval üzerine bastıran Gökalp'in, sergide Hint Okyanusu ve Doğu Akdeniz'de çektiği 39 fotoğrafı arasında bilinmeyen balık çeşitleri, algler, süngerler ve mercanlar ön plana çıktı.

    Denize olan ilgisinin küçük yaşlarda ortaya çıktığını belirten Mert Gökalp, şunları söyledi:

    "Üniversitede okurken sualtı dalış topluluğuna girdim. Burada bu sevgim giderek arttı ve artık hobi olmaktan çıktı. Fotoğrafçılık zaten içimde hep vardı. İki tutkumu birleştirdim ve elimdeki malzemeleri geliştirdikten ve sualtı için gerekli teçhizatı elde ettikten sonra sualtı fotoğrafçılığına başladım. Birçok yerde dalıp fotoğraf çektikten sonra elimdeki fotoğrafları ve canlıları insanlara gösterebilirim diye düşündüm, sergi açtım."

    Bu düşüncesini biraz daha ileriye götürerek, bir kitap hazırlamaya karar verdiğini kaydeden Mert Gökalp, "Bugün için elimde çeşitli yerlerde çekilmiş 250 deniz canlısına ait fotoğraflar var. 500 türü geçtiğim zaman sadece derlemesi kalacak. Bu projemi bir yılda tamamlamayı hedefliyorum" dedi.

    Mert Gökalp'in sualtı fotoğrafları sergisi 31 Temmuz'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow