hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Contemporary İstanbul 2009"u 52 bin kişi gezdi

    Contemporary İstanbul 2009u 52 bin kişi gezdi
    expand

    Yerli ve yabancı sanatsever ve yatırımcıları İstanbul'da bir araya getiren "Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Etkinliği"ni 52 bin kişi gezdi, sergilenen eserlerin yüzde 68'i satıldı.

    Akbank Private Banking ana sponsorluğunda bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, 307 sanatçı ve 73 galerinin katılımıyla 3-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

    tkinlik süresince toplam 52 bin sanatsever "Contemporary İstanbul 2009"u ziyaret etti. Yerli ve yabancı koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, 2 ve 3 Aralık tarihlerinde galeriler ortalama 5-6 milyon dolar değerinde sanat eseri satışı gerçekleştirdi.

    Bu yıl galerilerin satış oranı yüzde 68'e ulaştı. "Contemporary İstanbul"u geçen yıl 48 bin kişi ziyaret ederken, sergilenen eserlerin yüzde 56'sı satılmıştı.

    Etkinlikte, Bedri Baykam'ın 1987'de yaptığı önemli eserlerinden biri olan "This Has Been Done Before" 2 milyon dolara satışa sunuldu.

    Geçtiğimiz günlerde 2,2 milyon liraya satılan Burhan Doğançay'ın "Mavi Senfoni" adlı eseri de etkinlik süresince sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

    "Contemporary İstanbul"da bu yıl Suriye çağdaş sanatı sanatseverlerle buluştu. Suriye çağdaş sanat eserleri "Art from Syria" başlığı altında her yıl yeni ülkelerin katılımıyla tekrarlanması planlanan "Yeni Ufuklar/New Horizons" bölümünde sergilendi.

    Berlin ve İstanbul'un "Kardeş şehir" olmalarının 20. yılının anısına Berlin Galericiler Derneği ile yapılan işbirliği sonucu Alman galerileri ve koleksiyonerlerinin katılımıyla "Art From Berlin"e ayrılan alanda Alman çağdaş sanatının ilgi çekici örnekleri sanatseverlere sunuldu.

    "Contemporary İstanbul 2009", aralarında Pera Müzesi, Sabancı Müzesi, Akbank Sanat, İstanbul Modern Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Doğançay Müzesi'nin de bulunduğu 12 sanat kurumunu sanatseverlerle buluşturdu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow