hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pınar Selek Almanca'da

    Pınar Selek Almancada
    expand

    Sosyolog Pınar Selek’in İletişim Yayınları’ndan çıkan ve ikinci baskısı okurla buluşan kitabı "Sürüne Sürüne Erkek Olmak" Almanca'ya çevriliyor.

    Türkiye’de erkek kimliğinin oluşumu üzerine yapılmış birkaç araştırmadan biri olan “Sürüne Sürüne Erkek Olmak”, Almanya’da da okurla buluşacak.

    Orlanda Yayınevi’nin, kitabın Almanca baskısı için Pınar Selek ve Türkiye’deki basımı gerçekleştiren İletişim Yayınları ile anlaşmaya vardığı, kitabın 2010’un başına yetiştirilmesi için çalışmalara başlandığı öğrenildi.

    Merkezi Berlin’de olup 1974’ten bu yana faaliyet gösteren yayınevi, Pınar Selek’in kurucusu olduğu Amargi Kitabevi’nin kuruluşuyla benzer bir sürecin sonunda kurulmuş.

    Orlanda Yayınevi, ortaya koyduğu faaliyet ve okura kazandırdığı kitaplarla Almanya’da önemli bir saygınlığa sahip. Yayınevi sahibi Anna Mandalka’nın verdiği bilgilere göre, Orlanda tarafından şimdiye kadar 200 kitap yayımlandı, bu kitaplardan bazıları bestseller olup, 150 bin adet sattı.

    Yayınevinin yayınladıkları eserler ağırlıklı olarak kadınlara ait. Yayıncılık faaliyetinin yanısıra kadın hareketi çalışmasına desteklerini sürdürdüklerini belirten yayınevi sahibi Mandalka, bu çerçevede Almanya genelinde bir çok kadın sağlık merkezinin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Mandalka, Almanya’daki siyah kadın hareketinin oluşmasında da yayınevinin büyük rolüne vurgu yaptı.

    Orlanda daha önce İpek Çalışlar ve Sibel Türker’in kitaplarını da yayımlamıştı. Konuyla ilgili daha fazla bilgi için www.pinarselek.com
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow