hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Frankfurt Kitap Fuarı açıldı

    Frankfurt Kitap Fuarı açıldı
    expand

    Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu yıl konuk ülke olduğu dünyanın en büyük kitap fuarı olan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de katıldığı törenle 61. kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

    Frankfurt Kitap Fuarı'na geçen yıl onur konuğu olarak katılan Türkiye, bu yılki fuarda 40 yayıncı, 8 telif ajansı ve 22 yazar ile temsil ediliyor.

    Fuarın Türkiye standının açılışı öncesinde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Aytekin Yılmaz, Türkiye'nin geçen yılki fuara rekor düzeyde bir katılım gerçekleştirdiğini, bu yıl da katılım düzeyinden memnun olduklarını ifade etti.

    Türk toplumunun dinamik ve genç bir yapıya sahip olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin hızla şehirleşen ve okur-yazar oranının giderek arttığı bir ülke olduğunu söyledi.

    Türkiye'de yayıncılık sektöründe yaşanan büyümeye de işaret eden Yılmaz, Türk Edebiyatını Dünyaya Açma Projesi (TEDA) kapsamında 600 eserin yabancı dile çevrilerek, dünya edebiyatına kazandırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

    Yılmaz, Türkiye'nin bu yıl gerçekleştirilen Cenevre Kitap Fuarı'nda onur konuğu olduğunu ve gelecek yılki Paris Kitap Fuarı'na daha yoğun bir katılım gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

    Fuar kapsamında 20 etkinlik düzenleyecek olan Türkiye, toplam 400 metrekarelik bir alanda Türk edebiyatını tanıtacak.

    İlber Ortaylı, Mario Levi, Ayşe Kulin, İskender Pala, Esmahan Aykol, Oya Baydar, Mine Soysal, Melike Günyüz ve Aytül Akal fuara katılan yazarlar arasında yer alıyor.

    Yazarlar fuar alanında okuma etkinlikleri düzenleyecekler. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, bu yıl 117 ülkeden yaklaşık 7 bin 300 yayımcıyı ağırlıyor.

    Çin Halk Cumhuriyeti'nin onur konuğu olarak katıldığı fuarı 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar 18 Ekim'e kadar açık kalacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow