hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alexander Rybak müzik listelerini alt üst etti

    Alexander Rybak müzik listelerini alt üst etti
    expand

    Moskova'da yapılan 54'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nı rekor puan alarak kazanan Norveç temsilcisi Alexander Rybak, "Fairytale" şarkısıyla Avrupa iTunes listesinde 1'inci sıraya oturdu.

    Zaferin ardından 3 gün geçmeden Norveç'i temsil eden Beyaz Rusya doğumlu şarkıcı Rybak yıldız olma yolunda ilerliyor.

    iTunes'un Avrupa listesinde top 10 sıralamasında 1'inciliğe oturan genç şarkıcının yanı sıra alttan alttan dikkatleri çeken ve listede kendine yer bulan bir şarkıcı daha var. İkinciliği sürpriz olarak değerlendirilen İzlanda temsilcisi Yohanna'da bir başka yıldız adayı olarak dikkatleri çekiyor.

    iTunes'un Almanya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İsviçre için düzenlenen ayrı Top 10 listelerinde zirveye çıkan Alexander Rybak'ın yanı sıra Yohanna'da bu listelerin çoğunda ilk 10'da yer alıyor.

    Hadise de boş durmuyor. iTunes'un Yunanistan, İsveç ve Finlandiya listelerinde ilk 10'da yer alan genç şarkıcı da Eurovision'un getirdiği ünden payını almış durumda.

    En ilginç iTunes listeleri İskandinav ülkelerinde oluştu. İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka gibi ülkelerin listelerinde ilk 10'ların tamamı neredeyse Eurovision şarkılarından oluşuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow