hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    48'inci Uluslararası Bursa Festivali başladı

    48inci Uluslararası Bursa Festivali başladı
    expand

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nca (BKSTV) düzenlenen 48'inci Uluslararası Bursa Festivali, Tuncay Kayış ve Golden Trombone Hafif Müzik ve Jazz Orkestrası ile Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın (BBDSO) konseriyle başladı.

    Konser öncesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarih ve kültür başkenti Bursa'nın yaşanabilir sağlıklı bir kent haline gelmesiyle ilgili çalışmaları sürdürürken, kentin kültürel ve sanatsal anlamda gelişimini sağlamak için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

    Tarihin ve kültürün bir araya geldiği marka kent oluşturmak için çaba gösterdiklerini anlatan Altepe, "Daha güzel bir Bursa için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Kültürel aktivitelerimizi ilçelerimizde tüm hızıyla sürdüreceğiz. Çünkü, kültür ve sanat, toplumun medeniyetinin aynasıdır. Her zaman için sanata ve sanatçıya önem vermeye devam edeceğiz" dedi.

    Altepe, festival kapsamında 'eklektik Kelt' müziğiyle dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena Mc Kennitt ile Avrupa'da 1974 yılından bu yana konser veren Rosenberg Kardeşlerin yanı sıra Emel Sayın, Ahmet Özhan, Ömer Faruk Tekbilek, Kibariye, Kubat, Aşkın Nur Yengi, Rafet El Roman, Funda Arar, MFÖ ve Fatih Erkoç'un Bursalılarla buluşacağını bildirdi. Bursa Valisi Şahabettin Harput da sanata, sanatçıya ve sanatsal faaliyetlere verilen önemin kentin güçlenmesini ve daha büyük eserler üretilmesini sağlayacağını belirterek, "Vatandaşları bir yandan eğlendirecek, diğer taraftan da şehrin gelişimi ve değişimine vesile olacak Bursa Festivali'ni önemli buluyor ve festivali hayata geçiren Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyorum" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Burak Tüzün'ün şefliğinde, Tuncay Kayış ve Golden Trombone Hafif Müzik ve Jazz Orkestrası ile sahneye çıkan BBDSO konser verdi.

    Konserde, Verdi, Ulvi Cemal Erkin, A.L. Weber, W. Murphy ve P. Prado gibi sanatçıların eserleri seslendirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow