hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kodo"nun davulları İstanbul'u inletti

    Kodonun davulları İstanbulu inletti
    expand

    Dünyaca ünlü Japon davul topluluğu Kodo, "One Earth 2009 Dünya Turnesi" kapsamında İstanbul'da bir gösteri sundu.

    Turne kapsamında iki gösteri için İstanbul'a gelen Japon davul topluluğu Kodo, ilk gösterisini bu akşam gerçekleştirdi.
    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından getirilen topluluk, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde ilk gösterisinde sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

    "Taiko" adlı geleneksel Japon davullarını kullanarak Japon gösteri sanatlarına getirdikleri yeni yorumlarıyla dünya çapında tanınan Kodo topluluğu, Japonya dışında ilk defa sahneledikleri yeni gösterileri "Ekkyo: Trans-border" ile de İstanbullu sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

    Topluluk 25 kişilik bir ekiple sahne alırken, yaklaşık iki saat süren gösteride dans, vokal ve enstrümantal ögeler aynı gösteride buluşturuldu.

    Japonca'da hem "kalp atışı", hem de "davulun çocukları" anlamına gelen "Kodo" topluluğu, 1981'den bu yana 44 ülkede 3 bini aşkın performans sergiledi.

    5. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında 1988'de İstanbul'a gelen ve 11 yıllık aradan sonra İstanbullularla yeniden buluşan topluluk, yarın Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde bir gösteri daha sunacak.

    Kodo'nun, "One Earth 2009 Dünya Turnesi", Türkiye'den sonra Almanya, Fransa, İspanya ve İsviçre'de devam edecek ve 15 Temmuz'da Montreux Caz Festivali'ndeki gösterileriyle sona erecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow