hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sezen Aksu yürüyor düş bahçelerinde...

    Sezen Aksu yürüyor düş bahçelerinde...
    expand

    Türkiye’nin pop ikonu Sezen Aksu’nun başka sanatçılarca yorumlanan şarkılarını yeni düzenlemeleriyle yeniden seslendirdiği eserlerden oluşan ‘Yürüyorum Düş Bahçeleri’nde’ albümü bugün itibarıyla müzik marketlerdeki yerini aldı.

    Akustik ve elektronik altyapılarda olmak üzere 2 CD’den oluşan albümde üçü yeni toplam 29 şarkı yer alıyor. Çağdaş sanatçı Cevdet Erek’in ‘Katkısız’ başlıklı videosunun albümün içinde DVD olarak yer alması da albümdeki hoş bir sürpriz olarak dikkat çekiyor. DMC etiketiyle çıkan albümün kapak tasarımında ise ünlü tasarımcı Emrah Yücel’in imzası var.

    1996 yılında benzer bir konseptle yayınlanan ‘Düş Bahçeleri’nin devamı niteliğindeki albümdeki Aykut Gürel, Aytuğ Yargıç, Fahir Atakoğlu, Kıvanch K, Mithat Can Özer, Mustafa Ceceli gibi müzisyenlerin düzenlemeleri, daha önce dinleyiciyle buluşmuş eserlerin taze bir sound ile müzikseverlere sunulmasını sağlıyor.

    ‘Kurşuni Renkler’, ‘Elveda’, ‘Sorma’, ‘Unutamam’ ve ‘Lale Devri’ gibi bilinen ve sevilen eserler Sezen Aksu’nun sesinden akustik versiyonlarıyla yer alırken, ‘Kibir’, ‘Çakkıdı’, ‘Yok ki’ ve ‘Büklüm Büklüm’ gibi eserler yepyeni elektronik altyapılarıyla dinleyiciyle buluşuyor. Albümde, daha önce yayımlanmamış ‘Itirafçı Olma’, ‘Pardon’ ve ‘Tören’ isimli üç yeni parça da yer alıyor.

    Kaynak: Radikal
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow