hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Müzik Festivali sona eriyor

    İstanbul Müzik Festivali sona eriyor
    expand

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, onur konuğu ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim'in 30 Haziran'da vereceği konserle sona erecek.

    İstanbul Kültür ve Sanat Vakfından (İKSV) yapılan açıklamaya göre, festival, onur konuğu olarak piyanist Daniel Barenboim'u ağırlayacak.

    Sanatçı, İtalya'nın en önemli topluluğu La Scala Filarmoni Orkestrası eşliğinde 30 Haziran Salı akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında konser verecek.

    Festivalin son konseri öncesinde Daniel Barenboim'e İstanbul Müzik Festivalinin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sunulacak. Sanatçıya ödülünü İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı takdim edecek.

    Bell Şirketler Topluluğu ve Organik Holding eş sponsorluğunda gerçekleşecek konserde sanatçı, hem şef, hem de solist olarak sahne alacak.

    Sanatçı kimliğinin yanı sıra dünya çapında bir barış elçisi olarak da tanınan Daniel Barenboim yakın bir zamanda İsrail ve Filistin arasında barış için bir örnek oluşturabilmesi açısından "Onursal Filistin Vatandaşlığı"nı kabul etti. Gerçekleştirdiği her etkinlikte sanatın barış ve uzlaşma konusundaki önemini vurgulayan nadir sanatçılardan Barenboim, Filistinli ve İsrailli sanatçıları bir araya getirerek kurduğu Doğu-Batı Divanı Orkestrası ile 2006 yılında bir konser vermek üzere yine İKSV'nin konuğu olarak İstanbul'a gelmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow