hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aspendos'ta Çocuk Senfoni Orkestrası konseri

    Aspendosta  Çocuk Senfoni Orkestrası konseri
    expand

    16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın konseriyle sona erecek.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin yarın düzenlenecek kapanış konserini, festivalin ikinci konuk topluluğu Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gerçekleştirecek.

    Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğü'nü Rengim Gökmen'in yaptığı ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 10-16 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Türk çocuklarına senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak, çok sesli evrensel sanat müziği yaygınlaştırmayı hedefliyor.

    Doğuş Grubu'nun sosyal sorumluluk platformu projesi olarak 2006 yılında kurulan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın konserinin adı "Sihirli Film ve Dans Müzikleriyle Yolculuk". Şef Hasan Niyazi Tura'nın yönetiminde verilecek konserin "Filmlerden Sihirli Müzikler" adını taşıyan birinci bölümünde; "Disney" Klasik Uvertür, "Tarzan", "Küçük Denizkızı", "Güzel ve Çirkin", "Alaaddin" ve "Aslan Kral"ın orkestral suitleri ile "Küçük Dünya" ve "High School Müzikali", ikinci bölümünde ise "İspanyol Kapriçyosu", "Fındıkkıran" bale suitinden "Rus Dansı", "Arap Dansı", "Çin Dansı" ve "Çiçeklerin Valsi" bölümleri ile "Köçekçeler" rapsodisi seslendirilecek.

    Cumhuriyet Meydanı şenleniyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "Antalya Dans Edecek" projesiyle Antalyalılar, 4 Temmuz'dan itibaren her cumartesi akşamı Cumhuriyet Meydanı'nda buluşacak.

    29 Ekim'e kadar sürecek bu buluşmada, vals ve zeybek dansı yapılacak. Bilmeyen vatandaşlara, kendi branşlarında Türkiye şampiyonlukları bulunan Los Diablos Dans Grubu, Salsa Castle Dans Grubu, İbrahim Çıngı ile asistanları ders verecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "Hıdırlık Dinletileri" etkinliği kapsamında da Karaalioğlu Parkı içerisinde 3 Temmuz'da "68'in Altın Çocukları ve Hayaller" konseri düzenlenecek.

    Anadolu'nun çeşitli halk danslarını bir araya getiren "Anadolu Ateşi Dans Grubu" da, 7 Temmuz'da Gloria Aspendos Arena'da sanatseverlerle buluşacak.

    İlk besteleri "Kal Yanımda"nın hemen ardından, 15 Aralık 2004'te kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini çıkartan Manga, yeni albümleri "Şehr-i Hüzün"ün turnesi kapsamında 8 Temmuz'da Alanya Club Aura Moonlight'ta sevenleriyle buluşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow